Wij onderscheiden ons …

  • Door Willem Verdaasdonk
  • 16 oktober 2015
onderscheidend vermogen

klantgericht schrijven

Wij onderscheiden ons door een hoge mate van kwaliteit, flexibiliteit, betrouwbaarheid en service.
Wij onderscheiden ons door een klantgerichte benadering en met een hoge servicegraad.
Wij onderscheiden ons in de markt door het aanbieden van afgekaderde diensten, waarmee wij gegarandeerde beschikbaarheid leveren tegen een van te voren vastgestelde prijs.

Wij onderscheiden ons …

In veel folders, flyers, brochures en websites kom je zinnen tegen die beginnen met ‘wij onderscheiden ons door …’

Commercieel gezien is het natuurlijk goed om je onderscheidend vermogen naar voren te brengen. Je mag laten zien waar je goed in bent. Maar er kleven wel bezwaren aan deze constructie.

  1. Je schrijft niet naar de klant toe, maar juist vanuit je zelf/ de eigen organisatie. Je begint immers met ‘we’.
  2. De zinnen wekken wat toon en stijl betreft de schijn dat ze rechtstreeks uit een beleidsplan komen, erg formeel dus. Niet uitnodigend om te lezen.
  3. Vaak wordt in deze constructie zoveel informatie in korte tijd gegeven, dat de lezer de essentie ontgaat.
  4. Je spreekt de lezer niet rechtstreeks aan.

Anders

Gelukkig zijn er talloze alternatieven. Een paar voorbeelden.

U staat nooit voor verrassingen, want bij ons staat de prijs vast. En we hebben u nog veel meer te bieden.
Service bieden is nogal logisch; dat doet iedereen. Maar wist u dat u bij ons na drie jaar nog steeds recht heeft op gratis vervangende onderdelen?
Natuurlijk bent u op zoek naar flexibiliteit. Uw inrichting moet immers uniek zijn? ‘Flexibel’ betekent bij ons het dat u alle producten kunt krijgen in de kleur die u wenst.

Meer over

Deel dit artikel

Vond je dit interessant?

Abonneer je op de Taalalert. Dan krijg je regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.

Wij gaan altijd zorgvuldig om met je persoonsgegevens en gebruiken deze alleen om contact met jou op te kunnen nemen. Meer daarover in onze privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Gerelateerde artikelen

Punt. Zo, dat was de laatste zin

Punt! Zo, dat was de laatste zin.

Genoeg? Of plak je er nog een achteraan? De tekstjes hieronder stoppen bij de zin voor de dikgedrukte zin. Was al best mooi, maar de dikgedrukte zinnen voegen toch wat toe. Je kunt versterken, samenvatten en zelfs verrassen. Kijk maar: Ons vaste team bestaat uit twaalf medewerkers en twee leidinggevenden. Daarnaast hebben wij vijf flexmedewerkers …

Punt! Zo, dat was de laatste zin. Lees verder »

Read More
E is MC

E = MC²

Besser Einstein in der Hand als Zehn Keinsteins in der Luft Ingewikkelder wordt het vandaag niet meer. E = MC². Albert Einstein is er wereldberoemd mee geworden. De befaamde relativiteitstheorie. E= energie M=massa C= (licht)snelheid. En dan nu een enorm geforceerd bruggetje van hogere natuurkunde naar gewone taal. Komt ie:  Ga na of jouw tekst …

E = MC² Lees verder »

Read More
Jouw bevel is ons houvast

Jouw bevel is ons houvast

“Laat ik alvast gezegd hebben. Dat al die helden en helpers in de zorg mogen verwachten dat wij ons aan de regels houden.” Oei. Serious business. De minister-president wil dat we ons gedrag veranderen. Zo lang als nodig. Dat was uit één van de eerste persconferenties. Een week later zaten we weer met z’n allen …

Jouw bevel is ons houvast Lees verder »

Read More

1 reactie op “Wij onderscheiden ons …”

  1. Ik ben persoonlijk gericht op het transportgebied dus wil ik in de toekomst in dit gebied werken. Tijdens de arbeidsmarkt heb ik twee bedrijven gevonden die bij mijn interesses kunnen passen zoals CLDN CARGO en CMA CGM. Ze zijn bedrijven met zijn eigen schepen, vrachtwagen en containers. Ze verlenen dienst aan andere bedrijven die hun producten willen vervoeren. Allebei zijn ook familiebedrijven. CLDN CARGO heeft kantoren op Europees niveau en CMA CGM heeft kantoren wereldwijd.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top