• 0572 - 79 20 23
  • info@taaluilen.nl

Wat kan de lezer bevatten-test

  • Door Jos Verdaasdonk
  • 18 september 2015
opsommingen

opsommingen

We zijn een wereldwijde technologieleider in elektrische producten, systemen en diensten voor stroomkwaliteit, -distributie en -controle, elektriciteitstransmissie-, belichtings- en bedradingsproducten; hydraulische onderdelen, systemen en diensten voor industriële en mobiele uitrusting; hydraulische, pneumatische en vliegtuigbrandstofsystemen voor commercieel en militair gebruik, en aandrijflijn- en krachtbronsystemen voor auto’s en vrachtwagens, die prestaties koppelen aan brandstofzuinigheid en veiligheid.

Wat een lange opsomming. Je verwacht en vraagt nogal wat van de lezer, zeker als die jouw bedrijf niet kent. Je probeert indruk te maken, maar je slaat de plank mis omdat je in één zin onmogelijk veel informatie de wereld in slingert. Stel je voor dat je tegenover iemand zit en dat je in één zin deze informatie over hem uitstort. Aan zijn verbaasde en verveelde blik zou je direct zien dat je snel moet stoppen. Het gaat bij de lezer het ene oog in en het andere weer uit. (Nee, dit is geen typfout …)

Doel van de test

Onderzoeken wat het effect van je tekst is op de lezer. Nagaan welke informatie je achterwege kunt laten. Kijken op welke manier je de opsomming leesbaarder kunt maken.

Hoe werkt de test

lange opsommingen

Score van de voorbeeldtest

We zijn een wereldwijde technologieleider in elektrische producten, systemen en diensten voor stroomkwaliteit, –distributie en –controle, elektriciteitstransmissie-, belichtings- en bedradingsproducten; hydraulische onderdelen, systemen en diensten voor industriële en mobiele uitrusting, hydraulische, pneumatische en vliegtuigbrandstofsystemen voor commercieel en militair gebruik, en aandrijflijn- en krachtbronsystemen voor auto’s en vrachtwagens, die prestaties koppelen aan brandstofzuinigheid en veiligheid.

26 onderdelen

Uitwerking

Wereldwijd lopen we ver voorop in elektrische, hydraulische en pneumatische systemen. Onze systemen voor stroomkwaliteit en stroomtransmissie zijn bijvoorbeeld spraakmakend. Maar u kunt ook profiteren van onze uitgebreide kennis van belichtingsproducten en brandstofsystemen voor vliegtuigen auto’s en vrachtauto’s.

Wil je toch nog specifieker zijn, zet dan gebundelde diensten en producten in een opsomming met bullets. Dat is in ieder geval overzichtelijker.

Meer over

Deel dit artikel

Scroll naar boven