vragen, vragen, vragen

  • Door Willem Verdaasdonk
  • 29 september 2015
vraagzinnen

Stel niet te veel vragen.

Zoekt u een woonomgeving met de dorpskern, horeca en winkels van Sternwoude op loopafstand? In een prachtig pand dat sfeer en gezelligheid biedt? Een landelijke ligging met veel rust en privacy? Zelfstandig wonen in een huurappartement met activiteiten, zorg- en servicediensten binnen handbereik? Of zoekt u een kleinschalige beschermde woonomgeving, waar u verpleeghuiszorg ontvangt? Dan is Samen Wonen een goede keuze.

Voordelen

Het heeft voordelen om de lezer mee te nemen door een aantal vragen te stellen. Je hoeft niet diep na te denken over de zinsbouw, want die verloopt steeds op dezelfde manier. Ook spreek je de lezer min of meer rechtstreeks aan. En je laat blijken dat je behoorlijk goed weet waar hij of zij naar op zoek is.

Nadelen

Toch zijn er ook wel degelijk nadelen.

  1. Je legt de lezer de antwoorden te veel in de mond. Het lijkt alsof hij elke vraag met ‘ja’ moet beantwoorden. Alsof je precies weet wat hij wil.
  2. Je stort in een paar zinnen behoorlijk wat informatie over hem uit.
  3. Stel je eens voor dat de lezer vraag 1 al direct met ‘nee’ beantwoordt. Dan ben je hem meteen al kwijt. En dat geldt trouwens ook voor de vragen daarna.

Mix

Wees eens eerlijk. Vind je dat al die vragende zinnen getuigen van veel creativiteit? Wij vinden van niet. Een paar vragen mag, maar je doet de lezer en jezelf een veel groter plezier met een mix van vragen en ‘gewone’ zinnen.

Bij ons woont u vlak bij de fraaie dorpskern van Sternwoude, met horeca en winkels op loopafstand. Ons prachtige pand biedt volop sfeer en gezelligheid. Het ligt landelijk en biedt veel rust en privacy. Wilt u zelfstandig wonen in een huurappartement met activiteiten, zorg- en servicediensten binnen handbereik? Of zoekt u juist een kleinschalige beschermde woonomgeving waar u verpleeghuiszorg ontvangt? Ook dan is Samen Wonen een goede keuze.

Meer over

Deel dit artikel

Vond je dit interessant?

Abonneer je op de Taalalert. Dan krijg je regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.

Wij gaan altijd zorgvuldig om met je persoonsgegevens en gebruiken deze alleen om contact met jou op te kunnen nemen. Meer daarover in onze privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Gerelateerde artikelen

Over social media gesproken

Over ‘social media’ gesproken

Of moet je zeggen ‘sociale media’? Goed nieuws, het mag allebei. Nederlands of Engels dus. Maakt niet uit.  Tweede vraag: ‘is het enkelvoud of meervoud?’ Als je ‘sociale media’ gebruikt is het meervoud.  Sociale media hebben een grote invloed op de communicatie. Bij ‘social media’ kun je het enkelvoud gebruiken, zeker als het lidwoord ontbreekt.Social media …

Over ‘social media’ gesproken Lees verder »

Read More
De hier heb jij de chips etc

De hier-heb-je-de-chips,-wij-zijn-weg,-dus-lul-jij-maar-lekker-in-je-eentje-verder-test.

Als je tegen mensen praat, moet je al alles uit de kast halen om ze te boeien. Voordat je het in de gaten hebt, haken ze af. Bij geschreven tekst moet je nog meer je best doen om je lezer te boeien. Wat kun je hiermee? Doe net of je met je tekst naar een …

De hier-heb-je-de-chips,-wij-zijn-weg,-dus-lul-jij-maar-lekker-in-je-eentje-verder-test. Lees verder »

Read More
Invalshoek

Invalshoek

Met een goed gekozen invalshoek: verleid je de lezer sluit je aan op de belangstelling van de lezer baken je de inhoud af verbind je inhoud en emotie geef je een onderwerp een boeiende of zelfs onvoorspelbare wending Een wereld van verschil. Kijk eens naar de twee verschillende invalshoeken.  Partner in de zorg Familie en …

Invalshoek Lees verder »

Read More
Scroll naar top