vragen, vragen, vragen

  • Door Willem Verdaasdonk
  • 29 september 2015
vraagzinnen

Stel niet te veel vragen.

Zoekt u een woonomgeving met de dorpskern, horeca en winkels van Sternwoude op loopafstand? In een prachtig pand dat sfeer en gezelligheid biedt? Een landelijke ligging met veel rust en privacy? Zelfstandig wonen in een huurappartement met activiteiten, zorg- en servicediensten binnen handbereik? Of zoekt u een kleinschalige beschermde woonomgeving, waar u verpleeghuiszorg ontvangt? Dan is Samen Wonen een goede keuze.

Voordelen

Het heeft voordelen om de lezer mee te nemen door een aantal vragen te stellen. Je hoeft niet diep na te denken over de zinsbouw, want die verloopt steeds op dezelfde manier. Ook spreek je de lezer min of meer rechtstreeks aan. En je laat blijken dat je behoorlijk goed weet waar hij of zij naar op zoek is.

Nadelen

Toch zijn er ook wel degelijk nadelen.

  1. Je legt de lezer de antwoorden te veel in de mond. Het lijkt alsof hij elke vraag met ‘ja’ moet beantwoorden. Alsof je precies weet wat hij wil.
  2. Je stort in een paar zinnen behoorlijk wat informatie over hem uit.
  3. Stel je eens voor dat de lezer vraag 1 al direct met ‘nee’ beantwoordt. Dan ben je hem meteen al kwijt. En dat geldt trouwens ook voor de vragen daarna.

Mix

Wees eens eerlijk. Vind je dat al die vragende zinnen getuigen van veel creativiteit? Wij vinden van niet. Een paar vragen mag, maar je doet de lezer en jezelf een veel groter plezier met een mix van vragen en ‘gewone’ zinnen.

Bij ons woont u vlak bij de fraaie dorpskern van Sternwoude, met horeca en winkels op loopafstand. Ons prachtige pand biedt volop sfeer en gezelligheid. Het ligt landelijk en biedt veel rust en privacy. Wilt u zelfstandig wonen in een huurappartement met activiteiten, zorg- en servicediensten binnen handbereik? Of zoekt u juist een kleinschalige beschermde woonomgeving waar u verpleeghuiszorg ontvangt? Ook dan is Samen Wonen een goede keuze.

Meer over

Deel dit artikel

Vond je dit interessant?

Abonneer je op de Taalalert. Dan krijg je regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.

Wij gaan altijd zorgvuldig om met je persoonsgegevens en gebruiken deze alleen om contact met jou op te kunnen nemen. Meer daarover in onze privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Gerelateerde artikelen

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd

mo·gen (mocht, heeft gemogen) 1 tot iets in staat zijn: er mogen zijn er aantrekkelijk uitzien 2 kunnen: zich mogen verheugen in grote populariteit3 het recht, de toestemming hebben: van mij mag het ik vind het goed; wat mag het zijn? vraag van een verkoper in een winkel4 (van een persoon) wel aardig vinden: ik mag hem wel5 mogelijk zijn: het mag wel waar zijn; het heeft niet zo mogen zijn verzuchting als iets prettigs niet is gebeurd; dat mocht je willen! schamper commentaar op …

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd Lees verder »

Read More
Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar

Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar

Vaak zien we van die standaard webtekstjes: ‘Onze geschiedenis’. Op zich goed om op je website te zetten hoe jouw organisatie uit het ei is gekropen. Geen organisatie is op dezelfde manier ontstaan, dus je kunt je lekker onderscheiden. Maar doe het dan wel goed.  Een paar tips: Noem het niet ‘onze geschiedenis’, maar ‘ons …

Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar Lees verder »

Read More
Over social media gesproken

Over ‘social media’ gesproken

Of moet je zeggen ‘sociale media’? Goed nieuws, het mag allebei. Nederlands of Engels dus. Maakt niet uit.  Tweede vraag: ‘is het enkelvoud of meervoud?’ Als je ‘sociale media’ gebruikt is het meervoud.  Sociale media hebben een grote invloed op de communicatie. Bij ‘social media’ kun je het enkelvoud gebruiken, zeker als het lidwoord ontbreekt.Social media …

Over ‘social media’ gesproken Lees verder »

Read More
Scroll naar top