vragen, vragen, vragen

vraagzinnen

Stel niet te veel vragen.

Zoekt u een woonomgeving met de dorpskern, horeca en winkels van Sternwoude op loopafstand? In een prachtig pand dat sfeer en gezelligheid biedt? Een landelijke ligging met veel rust en privacy? Zelfstandig wonen in een huurappartement met activiteiten, zorg- en servicediensten binnen handbereik? Of zoekt u een kleinschalige beschermde woonomgeving, waar u verpleeghuiszorg ontvangt? Dan is Samen Wonen een goede keuze.

Voordelen

Het heeft voordelen om de lezer mee te nemen door een aantal vragen te stellen. Je hoeft niet diep na te denken over de zinsbouw, want die verloopt steeds op dezelfde manier. Ook spreek je de lezer min of meer rechtstreeks aan. En je laat blijken dat je behoorlijk goed weet waar hij of zij naar op zoek is.

Nadelen

Toch zijn er ook wel degelijk nadelen.

  1. Je legt de lezer de antwoorden te veel in de mond. Het lijkt alsof hij elke vraag met ‘ja’ moet beantwoorden. Alsof je precies weet wat hij wil.
  2. Je stort in een paar zinnen behoorlijk wat informatie over hem uit.
  3. Stel je eens voor dat de lezer vraag 1 al direct met ‘nee’ beantwoordt. Dan ben je hem meteen al kwijt. En dat geldt trouwens ook voor de vragen daarna.

Mix

Wees eens eerlijk. Vind je dat al die vragende zinnen getuigen van veel creativiteit? Wij vinden van niet. Een paar vragen mag, maar je doet de lezer en jezelf een veel groter plezier met een mix van vragen en ‘gewone’ zinnen.

Bij ons woont u vlak bij de fraaie dorpskern van Sternwoude, met horeca en winkels op loopafstand. Ons prachtige pand biedt volop sfeer en gezelligheid. Het ligt landelijk en biedt veel rust en privacy. Wilt u zelfstandig wonen in een huurappartement met activiteiten, zorg- en servicediensten binnen handbereik? Of zoekt u juist een kleinschalige beschermde woonomgeving waar u verpleeghuiszorg ontvangt? Ook dan is Samen Wonen een goede keuze.

Meer over

Deel dit artikel

Vond je dit interessant?

Abonneer je op de Taalalert. Dan krijg je regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.

Wij gaan altijd zorgvuldig om met je persoonsgegevens en gebruiken deze alleen om contact met jou op te kunnen nemen. Meer daarover in onze privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Gerelateerde artikelen

Punt. Zo, dat was de laatste zin

Punt! Zo, dat was de laatste zin.

Genoeg? Of plak je er nog een achteraan? De tekstjes hieronder stoppen bij de zin voor de dikgedrukte zin. Was al best mooi, maar de dikgedrukte zinnen voegen toch wat toe. Je kunt versterken, samenvatten en zelfs verrassen. Kijk maar: Ons vaste team bestaat uit twaalf medewerkers en twee leidinggevenden. Daarnaast hebben wij vijf flexmedewerkers …

Punt! Zo, dat was de laatste zin. Lees verder »

Read More
E is MC

E = MC²

Besser Einstein in der Hand als Zehn Keinsteins in der Luft Ingewikkelder wordt het vandaag niet meer. E = MC². Albert Einstein is er wereldberoemd mee geworden. De befaamde relativiteitstheorie. E= energie M=massa C= (licht)snelheid. En dan nu een enorm geforceerd bruggetje van hogere natuurkunde naar gewone taal. Komt ie:  Ga na of jouw tekst …

E = MC² Lees verder »

Read More
Jouw bevel is ons houvast

Jouw bevel is ons houvast

“Laat ik alvast gezegd hebben. Dat al die helden en helpers in de zorg mogen verwachten dat wij ons aan de regels houden.” Oei. Serious business. De minister-president wil dat we ons gedrag veranderen. Zo lang als nodig. Dat was uit één van de eerste persconferenties. Een week later zaten we weer met z’n allen …

Jouw bevel is ons houvast Lees verder »

Read More

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top