• 0572 - 79 20 23
  • info@taaluilen.nl

Versiertrucs van Wehkamp

  • Door Taaluilen
  • 11 augustus 2017
Versier een lamp

De koning van het strijkijzer

Ik had niks met Wehkamp. Ook niet met hun reclamespots op tv. Maar deze week hebben ze mijn sympathie gewonnen. Ik kwam terecht op hun YouTube-pagina en klikte op het filmpje ‘Doe het zelf: versier een lamp’. Heerlijk. Een vrouw in een zwarte jurk met witte stippen liet mij stap voor stap zien hoe ik een saaie lamp kan pimpen en op de achtergrond floot een man een gezellig deuntje (dat ik niet meer uit mijn hoofd krijg). Ik heb geen saaie lamp en hou niet van pimpen, maar het filmpje vond ik geweldig. Hoezo saaie gebruiksaanwijzingen. Hoezo een simpele opsomming met ideeën voor je lamp. Knal er een leuk filmpje in! Wehkamp snapt het.

Ik werd nieuwsgierig en klikte op een andere video. Daarin werd mij uitgelegd hoe ik een blouse moet strijken (heel leerzaam). Ik maakte kennis met Peter, de koning van het strijkijzer. Een vreselijk droge voice-overstem praatte tegen me en op de achtergrond klonk luchtige jazzmuziek. Weer een lach op m’n gezicht. Wehkamp was duidelijk bezig mij te versieren. Helemaal na de zin: ‘Laat ook wat stoom van je strijkijzer los in de lucht, puur voor het effect.’ Prachtig.

Lekker kneuterig sfeertje

Wehkamp heeft zijn doelgroep goed voor ogen. En wanneer je goed weet welke overtuigingen en behoeften deze mensen hebben, is video’s maken een feestje. Het is Wehkamp gelukt om goed op hun doelgroep aan te sluiten. Duidelijke taal zonder poespas en een lekker kneuterig sfeertje. En de grootste winst voor het merk: Wehkamp voelt als een sympathieke vriend. Alsof het team van Wehkamp letterlijk mijn woonkamer instapt en me even wat tips geeft. De waarde van het merk stijgt en stijgt. Geen schreeuwende posters of gladde reclamespots, maar gewoon een leuk filmpje voor tussendoor waar je direct iets van opsteekt. Bedankt Wehkamp!

Blijf trouw aan je toon Wehkamp. Dan hou ik van je.


Ben je ondernemer of communicatiemedewerker? En wil je naast geschreven berichten en afbeeldingen ook filmpjes in gaan zetten voor je communicatie? Dan is deze training de ondersteuning die je zoekt.

Meer over

Deel dit artikel

Scroll naar boven