Vader Van Dobben

  • Door Taaluilen
  • 03 mei 2014
Van Dobben

Dit is de achterkant van de verpakking van Van Dobben kroketten. Of, zoals ze het zelf schrijven, croquetten. Staat wel chique.

Opvallend aan deze tekst is de persoonlijke toon. De liefde van zoon voor vader. De liefde voor het product. Daarmee heb je al de helft gewonnen.

Van Dobben

Een analyse

DOEL Klanten overtuigen van de mooie eigenschappen van het product.
DOELGROEP Klanten die kiezen voor kwaliteit.
INHOUD Historie met vader Van Dobben, samenstelling en bereiding van de kroket.
MEDIUM Verpakking.
TOON Zakelijk en toch liefdevol. Trots. Direct naar de klant.
STRUCTUUR Een algemene inleiding over de Van Dobben kroket. Daarna ingrediënten, productie en bereiding. Rechts de historie.
ALINEA’S De tekst is bijna een klein artikel. Drie duidelijke koppen boven de alinea´s. Leuke derde kop die de klant direct aanspreekt.
ZINNEN Goede variatie in zinslengte. Duidelijke zinnen.
WOORDEN Het woord ‘croquetten’ valt op. Dat geeft deze kroket iets chiques, terwijl het toch ‘gewoon’ een ambachtelijk product is. In de inleiding zijn een aantal woorden vet gemaakt, soms is niet duidelijk waarom (grenzeloos).

 

Meer over

Deel dit artikel

Vond je dit interessant?

Abonneer je op de Taalalert. Dan krijg je regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.

Wij gaan altijd zorgvuldig om met je persoonsgegevens en gebruiken deze alleen om contact met jou op te kunnen nemen. Meer daarover in onze privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Gerelateerde artikelen

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd

mo·gen (mocht, heeft gemogen) 1 tot iets in staat zijn: er mogen zijn er aantrekkelijk uitzien 2 kunnen: zich mogen verheugen in grote populariteit3 het recht, de toestemming hebben: van mij mag het ik vind het goed; wat mag het zijn? vraag van een verkoper in een winkel4 (van een persoon) wel aardig vinden: ik mag hem wel5 mogelijk zijn: het mag wel waar zijn; het heeft niet zo mogen zijn verzuchting als iets prettigs niet is gebeurd; dat mocht je willen! schamper commentaar op …

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd Lees verder »

Read More
Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar

Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar

Vaak zien we van die standaard webtekstjes: ‘Onze geschiedenis’. Op zich goed om op je website te zetten hoe jouw organisatie uit het ei is gekropen. Geen organisatie is op dezelfde manier ontstaan, dus je kunt je lekker onderscheiden. Maar doe het dan wel goed.  Een paar tips: Noem het niet ‘onze geschiedenis’, maar ‘ons …

Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar Lees verder »

Read More
Over social media gesproken

Over ‘social media’ gesproken

Of moet je zeggen ‘sociale media’? Goed nieuws, het mag allebei. Nederlands of Engels dus. Maakt niet uit.  Tweede vraag: ‘is het enkelvoud of meervoud?’ Als je ‘sociale media’ gebruikt is het meervoud.  Sociale media hebben een grote invloed op de communicatie. Bij ‘social media’ kun je het enkelvoud gebruiken, zeker als het lidwoord ontbreekt.Social media …

Over ‘social media’ gesproken Lees verder »

Read More
Scroll naar top