• 0572 - 79 20 23
  • info@taaluilen.nl

Cursus sollicitatiebrieven schrijven

Je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging. Of hebt er eentje gevonden, maar moet het bedrijf nog overtuigen met een sollicitatie. Misschien vind je schrijven lastig? Of je weet niet goed hoe jij jezelf moet aandragen bij een eventueel toekomstige werkgever. Met onze cursus sollicitatiebrieven schrijven leren wij je hoe jij een pakkende motivatie schrijft.

Meer weten?

Over de cursus sollicitatiebrieven schrijven?

Solliciteren

Als je solliciteert heb je zin in een baan. Daarom doe je er alles aan om te zorgen dat jouw brief opvalt. En op zijn minst lekker leest. Met zo’n typische standaard opening kom je niet ver. ‘Hierbij solliciteer ik naar de functie van..’. Of, ‘uw vacature op Indeed heeft mij doen besluiten…’.
En wat denk je van de volgende afsluitingen: ‘Hopende op een positieve reactie uwerzijds verblijf ik.’ Krijg je al kriebel? De hoogste tijd om er een stukje lef tegenaan te gooien.

1000x800_0011_IMG_4165 kopiëren

Hoe dan wel?

Om bijvoorbeeld te beginnen met: ‘Als kind droomde ik er al van om in de natuur te werken…’ Of ‘Je zult mij in je team hebben. Dan heb je op z’n minst een plezierige collega, maar ook een die super ondernemend is. Het geweldig vindt om nieuwe dingen op te pakken.’ Klinkt al beter. Toch?

Schrijfcursus

Wij leren jou om vlotter te schrijven. Wat dit betekent? Korte en krachtige zinnen. Actief geschreven. En je brief moet niet te lang zijn. De kracht is om de lezer nieuwsgierig te maken naar jou. Hierdoor is de kans groter dat jij jezelf mag toelichten in een persoonlijk gesprek.

Wat kun je verwachten?

De training duurt een dagdeel. Hierin krijg je wat handvaten waar een goeie sollicitatiebrief aan moet voldoen. Geen saaie, maar regelrechte eyeopeners. En je gaat heel veel schrijven. je krijgt feedback van de trainer(s) en medecursisten. We werken aan de hand van een heldere checklist die je in de praktijk kunt gebruiken.

Dit levert het je op

Nadat je de training hebt gevolgd kun je het volgende:

  • Je weet hoe je een aantrekkelijke sollicitatiebrief schrijft, waardoor jij op gesprek mag komen.
  • Je weet hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft volgens een heldere structuur.
  • Je gaat totaal anders naar je eigen teksten kijken.
  • Je krijgt een praktische checklist die je kunt gebruiken in de praktijk.

Deze lefhebbers hebben wij al blij gemaakt met een schrijftraining

"Taaluilen heeft een bruisende sfeerimpressie gemaakt. Zeer professionele voorbereiding en relaxte sfeer tijdens opnames. "
Ellen IJsseldijk | SKBG
"Deze workshop was een feestje voor alle aanwezigen en heeft zeker bijgedragen aan het zelfvertrouwen van de leerlingen, die met meer vaardigheden en kennis van een aantal basisprincipes van vloggen naar huis gingen."
Sylvia Goossens | Stichting Carmelcollege
"‘Doorlezen of afhaken’, was de titel van de schrijftraining die Taaluilen voor Teamwork verzorgde. Die leverde een hoge tevredenheidsscore op en heel positieve reacties van onze cursisten. Een daarvan was ‘Inspirerend, grappig, gezellig, goede tips’. Dit vat de kwaliteiten van Taaluilen wat ons betreft prima samen."
Tony en Marcel | Teamwork
“Smakelijk schrijven. Iedereen kan het, zo stelt Taaluilen tijdens de schrijftraining. Het blijkt vooral een kwestie van anders denken te zijn. Taaluilen leert het ons in nog geen twee uur tijd. En dan komen de woorden haast als vanzelf op papier. Woorden die veel meer impact hebben. Geen broodjes afhaak meer.”
Daan van den Broek | Tjongerschans Ziekenhuis Heerenveen
"Taaluilen leert je eenvoudig en smakelijk schrijven. Het recept: humor, concrete tips, voorbeelden en vooral veel met taal aan de gang."
Manfred Besselink | Cabo
"Taaluilen inspireert. ‘Kort en eenvoudig ’is het devies. Schrijf zoals je praat dus. Zelfs onze calculatoren rekenen nu op letters."
Elles Wittenhorst Hoogeboom | Hoogeboom Raalte
communicatievelingen-met-oog-voor-rake-communicatie.

Klaar?

Om écht indruk te maken met een indrukwekkende sollicitatiebrief? Zo’n eentje waar je potentiële werkgever met plezier doorheen leest én enthousiast wordt. Wij leren jou hoe je die schrijft.

Scroll naar boven