Schrijven bij verandering - Taaluilen
  • 0572 - 79 20 23
  • info@taaluilen.nl

Cursus schrijven bij verandering

Je organisatie is sterk in beweging. Het gaat goed. Of minder goed. Je maakt keuzes die gevolgen hebben voor de organisatie en medewerkers. Dan is duidelijke, schriftelijke communicatie heel belangrijk. Geef je medewerkers wat ze nodig hebben. Hoe je dit op z’n best doet? Dat leer je bij onze training schrijven bij verandering.

Meer weten?

Over hoe je duidelijk schriftelijk communiceert bij veranderingen binnen je organisatie?

Communiceren

Schrijven bij verandering is niet zomaar iets. Je moet als schrijver altijd balanceren tussen het belang van de organisatie en dat van je medewerkers. En dat kan lastig zijn. De juiste toon kiezen is belangrijk. Je bericht moet direct duidelijk zijn. Overduidelijk zelfs. En dat is niet eenvoudig.

Want schrijf je als manager of als mens? En richt jij je tot een doelgroep of schrijf je voor mensen? Je kunt afstand creëren of juist heel dichtbij zijn. En wat zijn de gevolgen van jouw tekst? Leidt die tot afwijzing en demotivatie? Of juist tot acceptatie, motivatie en inspiratie? Hier gaan we mee aan de slag. Het is goed om daar van tevoren over na te denken. Want wat moet jouw tekst doen?

1000x800_0005_IMG_3322

Wat kun je verwachten?

De training duurt een dagdeel. Je neemt eigen werk mee en krijgt feedback van de trainer(s) en medecursisten. We werken aan de hand van een helder model. Dit kun jij vervolgens in de praktijk gebruiken.

Wist je dat …

… communicatie bij veranderingen verder gaat dan alleen informatie overbrengen? Het gaat er ook om hoe je de houding van je lezer kunt beïnvloeden. Het ‘waarom’ van een organisatie is een ander ‘waarom’ dan van een afdeling. Of dat van een individuele medewerker. Als jij je dat realiseert, ga je anders schrijven. Je kiest een andere invalshoek. Je schrijft niet meer vanuit een algemeen belang. Maar je hebt oog voor het belang van de lezer. Dát is het uitgangspunt van deze training.

Dit levert het je op

Nadat je de training hebt gevolgd kun je het volgende:

  • Je weet effectief te communiceren bij ingrijpende gebeurtenissen.
  • Je weet welk taalgebruik je het best kunt gebruiken.
  • Je schrijft toegankelijke teksten die makkelijk te lezen zijn.
  • Je weet waar je op moet letten. Denk aan de juiste lengte van zinnen én de toon.
  • Je kunt de houding van jouw lezer beïnvloeden met jouw teksten.

Deze cursisten hebben wij al blij gemaakt met een schrijftraining

"Taaluilen heeft een bruisende sfeerimpressie gemaakt. Zeer professionele voorbereiding en relaxte sfeer tijdens opnames. "
Ellen IJsseldijk | SKBG
"Deze workshop was een feestje voor alle aanwezigen en heeft zeker bijgedragen aan het zelfvertrouwen van de leerlingen, die met meer vaardigheden en kennis van een aantal basisprincipes van vloggen naar huis gingen."
Sylvia Goossens | Stichting Carmelcollege
"‘Doorlezen of afhaken’, was de titel van de schrijftraining die Taaluilen voor Teamwork verzorgde. Die leverde een hoge tevredenheidsscore op en heel positieve reacties van onze cursisten. Een daarvan was ‘Inspirerend, grappig, gezellig, goede tips’. Dit vat de kwaliteiten van Taaluilen wat ons betreft prima samen."
Tony en Marcel | Teamwork
“Smakelijk schrijven. Iedereen kan het, zo stelt Taaluilen tijdens de schrijftraining. Het blijkt vooral een kwestie van anders denken te zijn. Taaluilen leert het ons in nog geen twee uur tijd. En dan komen de woorden haast als vanzelf op papier. Woorden die veel meer impact hebben. Geen broodjes afhaak meer.”
Daan van den Broek | Tjongerschans Ziekenhuis Heerenveen
"Taaluilen leert je eenvoudig en smakelijk schrijven. Het recept: humor, concrete tips, voorbeelden en vooral veel met taal aan de gang."
Manfred Besselink | Cabo
"Taaluilen inspireert. ‘Kort en eenvoudig ’is het devies. Schrijf zoals je praat dus. Zelfs onze calculatoren rekenen nu op letters."
Elles Wittenhorst Hoogeboom | Hoogeboom Raalte
communicatievelingen-met-oog-voor-rake-communicatie.

Ben je klaar?

Om te leren hoe jij je lezer positief beïnvloedt bij veranderingen binnen je organisatie? Wij helpen je graag.

Scroll naar boven