Memo schrijven - Taaluilen
  • 0572 - 79 20 23
  • info@taaluilen.nl

Cursus memo schrijven

Memo’s schrijven. Je vindt het leuk of niet. Maar in ons land worden er dagelijks wel duizenden geschreven. Misschien doe jij hard je best om in een memo alles tot in detail te noteren. Maar raffelt jouw collega een memo af. In beide gevallen is het voor jou en je lezer een puzzel. Tijd voor verandering met onze training memo schrijven.

Meer weten?

Over hoe je een korte en duidelijke memo schrijft?

Waarom deze cursus?

Vaak schieten memo’s hun doel voorbij. Ze zijn te lang. Of te kort. En vaak weet de lezer niet wat hij ermee moet. Spijtig. Want een goed memo draagt bij aan een effectieve besluitvorming. Dus korte en duidelijke memo’s zijn belangrijk. En wij leren jou hoe je die schrijft.

Als jij een memo schrijft moet het voor je lezer duidelijk zijn wat je bedoelt. Anders sla je de plank mis. Roept jouw memo vragen op? Dan heeft je lezer er extra werk mee. En dat is nou juist niet de bedoeling. Het doel van een memo is juist om je lezer snel en effectief op de hoogte te stellen van je boodschap. Kortom: het moet meteen helemaal duidelijk zijn wat je van hem vraagt.

1000x800_0006_IMG_4196

Wat kun je verwachten?

De training duurt een dagdeel. Hierin krijg je wat theorie. Geen saaie, maar regelrechte eyeopeners. En je gaat heel veel schrijven. Je neemt eigen werk mee. En je krijgt feedback van de trainer(s) en medecursisten. We werken aan de hand van een heldere checklist die je in de praktijk kunt gebruiken.

Dit levert het je op

Nadat je de training hebt gevolgd kun je het volgende:

  • Je weet hoe je een goed memo schrijft, waarmee je de lezer ontzorgt.
  • Je weet hoe je een memo schrijft volgens een heldere structuur.
  • Je weet waarom goede memo’s van belang zijn.
  • Je krijgt een praktische checklist die je kunt gebruiken in de praktijk.

Deze lefhebbers hebben wij al blij gemaakt met een schrijftraining

"Taaluilen heeft een bruisende sfeerimpressie gemaakt. Zeer professionele voorbereiding en relaxte sfeer tijdens opnames. "
Ellen IJsseldijk | SKBG
"Deze workshop was een feestje voor alle aanwezigen en heeft zeker bijgedragen aan het zelfvertrouwen van de leerlingen, die met meer vaardigheden en kennis van een aantal basisprincipes van vloggen naar huis gingen."
Sylvia Goossens | Stichting Carmelcollege
"‘Doorlezen of afhaken’, was de titel van de schrijftraining die Taaluilen voor Teamwork verzorgde. Die leverde een hoge tevredenheidsscore op en heel positieve reacties van onze cursisten. Een daarvan was ‘Inspirerend, grappig, gezellig, goede tips’. Dit vat de kwaliteiten van Taaluilen wat ons betreft prima samen."
Tony en Marcel | Teamwork
“Smakelijk schrijven. Iedereen kan het, zo stelt Taaluilen tijdens de schrijftraining. Het blijkt vooral een kwestie van anders denken te zijn. Taaluilen leert het ons in nog geen twee uur tijd. En dan komen de woorden haast als vanzelf op papier. Woorden die veel meer impact hebben. Geen broodjes afhaak meer.”
Daan van den Broek | Tjongerschans Ziekenhuis Heerenveen
"Taaluilen leert je eenvoudig en smakelijk schrijven. Het recept: humor, concrete tips, voorbeelden en vooral veel met taal aan de gang."
Manfred Besselink | Cabo
"Taaluilen inspireert. ‘Kort en eenvoudig ’is het devies. Schrijf zoals je praat dus. Zelfs onze calculatoren rekenen nu op letters."
Elles Wittenhorst Hoogeboom | Hoogeboom Raalte
communicatievelingen-met-oog-voor-rake-communicatie.

Het is tijd …

… Om het je lezer makkelijk te maken met lekker leesbare memo’s. Leren hoe je die schrijft? Wij helpen je graag.

Scroll naar boven