• 0572 - 79 20 23
  • info@taaluilen.nl

Cursus zakelijke mail schrijven

Je hebt er binnen je organisatie vast en zeker mee te maken. Het schrijven van e-mails. Maar vind jij het lastig om een duidelijke en heldere e-mail op te stellen? En kan je de juiste woorden niet vinden? Met onze cursus email schrijven is dat verleden tijd.

Meer weten?

Over hoe jij collegiale en klantgerichte e-mails schrijft?

E-mails

Pling! De zoveelste mail die je mailbox binnenstormt vandaag. Je bent druk, maar toch open jij ‘m. Zucht. Een lange mail verschijnt op je beeldscherm. Je hebt niet eens zin om eraan te beginnen. De mail is lang. Je collega komt niet tot de clou. En je moet zinnen meerdere keren lezen voordat je ze begrijpt. Klaar ben je ermee. Maar hoe zit het eigenlijk met jouw eigen geschreven e-mails?

1000x800_0000_IMG_4171

Schrijfcursus

E-mail jij op ‘lekker leesbare wijze’ naar je collega’s en klanten? Of zijn er nog puntjes van verbetering? Tijdens onze cursus e-mail schrijven leer je hoe je heldere e-mails schrijft. Want als schrijver moet je er alles aan doen om het je lezer zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Van lastig vallen naar makkelijk maken. Van over de schutting gooien naar collegiaal. En van afhaken naar doorlezen. Tijdens deze cursus leer je e-mails schrijven die écht gelezen worden. Van begin tot ’t eind. En collega(‘s) die jou onaantrekkelijke e-mails schrijven … Haak hen vooral aan bij deze cursus. Dan ontvang jij ook e-mails waar je lekker doorheen leest. En waarmee je dus tijd bespaart. Win-win noemen we dat.

Wat kun je verwachten?

De training duurt een dagdeel. Hierin krijg je wat theorie. Geen saaie, maar regelrechte eyeopeners. En je gaat heel veel schrijven. Je neemt eigen geschreven e-mails mee. En je krijgt feedback van de trainer(s) en medecursisten. We werken aan de hand van een heldere checklist die je in de praktijk kunt gebruiken.

Dit levert het je op

Nadat je de training hebt gevolgd kun je het volgende:

  • Je weet hoe je een goede e-mail schrijft, waarmee je de lezer ontzorgt.
  • Je weet hoe je een e-mail schrijft volgens een heldere structuur.
  • Je weet waarom goede e-mails van belang zijn.
  • Je krijgt een praktische checklist die je kunt gebruiken in de praktijk.

Deze lefhebbers hebben wij al blij gemaakt met een schrijftraining

"Taaluilen heeft een bruisende sfeerimpressie gemaakt. Zeer professionele voorbereiding en relaxte sfeer tijdens opnames. "
Ellen IJsseldijk | SKBG
"Deze workshop was een feestje voor alle aanwezigen en heeft zeker bijgedragen aan het zelfvertrouwen van de leerlingen, die met meer vaardigheden en kennis van een aantal basisprincipes van vloggen naar huis gingen."
Sylvia Goossens | Stichting Carmelcollege
"‘Doorlezen of afhaken’, was de titel van de schrijftraining die Taaluilen voor Teamwork verzorgde. Die leverde een hoge tevredenheidsscore op en heel positieve reacties van onze cursisten. Een daarvan was ‘Inspirerend, grappig, gezellig, goede tips’. Dit vat de kwaliteiten van Taaluilen wat ons betreft prima samen."
Tony en Marcel | Teamwork
“Smakelijk schrijven. Iedereen kan het, zo stelt Taaluilen tijdens de schrijftraining. Het blijkt vooral een kwestie van anders denken te zijn. Taaluilen leert het ons in nog geen twee uur tijd. En dan komen de woorden haast als vanzelf op papier. Woorden die veel meer impact hebben. Geen broodjes afhaak meer.”
Daan van den Broek | Tjongerschans Ziekenhuis Heerenveen
"Taaluilen leert je eenvoudig en smakelijk schrijven. Het recept: humor, concrete tips, voorbeelden en vooral veel met taal aan de gang."
Manfred Besselink | Cabo
"Taaluilen inspireert. ‘Kort en eenvoudig ’is het devies. Schrijf zoals je praat dus. Zelfs onze calculatoren rekenen nu op letters."
Elles Wittenhorst Hoogeboom | Hoogeboom Raalte
communicatievelingen-met-oog-voor-rake-communicatie.

Het is tijd …

… Om het je lezer makkelijk te maken met lekker leesbare e-mails. Leren hoe je die schrijft? Wij helpen je graag.

Scroll naar boven