Cursus Creatief schrijven - Taaluilen
  • 0572 - 79 20 23
  • info@taaluilen.nl

Cursus creatief schrijven

Je wilt graag dat jouw tekst iets bij je lezer teweegbrengt. Een glimlach. Een frons. Een blik van herkenning. Maar misschien lukt jou dit niet altijd. Je vindt schrijven lastig. Of weet de juiste, pakkende woorden niet te vinden. Met onze training creatief schrijven helpen wij je. Binnen no-time schrijf jij aantrekkelijke teksten. Waarmee jij de lezer verovert.

Meer weten?

Over hoe jij jouw schrijfskills het beste ontwikkelt?

Verhalen schrijven

Een goeie tekst begint met een mooie titel. De eerste zin moet speciaal zijn. Want die trekt jouw lezer je tekst in. Ook de tussenkopjes moeten je lezer boeien. En wat denk je van de laatste zin? De uitsmijter moet perfect zijn. Want daarmee trek je de lezer over de streep. Met het doel dat jij met jouw verhaal wilt bereiken.

1000x800_0003_IMG_3192

Schrijfcursus

Hoe zit het met jouw teksten? Heb je het idee dat ze tot de verbeelding spreken? Of is jouw tekst een dertiende in een dozijn? Zou je zelf aan je tekst beginnen?

Waarschijnlijk gebeurt er in de organisatie waar jij werkt elke dag heel veel. Of je nou op een school, een ziekenhuis, een technisch bedrijf of bij een theater werkt. Het is de moeite waard om verhalen over je organisatie te schrijven. Verhalen over hoe het er aan toe gaat binnen je organisatie. Over de mensen die er werken. Waarom jij de beste keus bent voor je klant. En wat dacht je van commerciële teksten? Dit alles doe je niet op een zakelijke manier. Maar juist heel creatief en persoonlijk. Hoe je dat aanpakt leer je tijdens de schrijfcursus.

Wat kun je verwachten?

Binnen een dagdeel leer jij al anders schrijven. We starten de training met wat theorie. Geen saaie, maar regelrechte eyeopeners. Tips waar jij écht iets aan hebt. Waardoor je gelijk anders naar je eigen teksten gaat kijken. Maar je neemt ook je eigen schrijfwerk mee. Hierop krijg je feedback van de trainer(s) en medecursisten. We werken aan de hand van een heldere checklist die je in de praktijk kunt gebruiken. Je staat versteld van je eigen creativiteit.

Duur training creatief schrijven

De cursus creatief schrijven duurt 3,5 uur. Met een terugkomdagdeel van 1,5 uur. Doel van deze laatste dag? Jij neemt je ultieme teksten mee. Daar lopen we samen doorheen. We zetten de puntjes op de i.

Teksten laten schrijven óf checken?

Geen tijd of zin om zelf je teksten te schrijven? Of wil je graag nog een extra ‘check’? Doen we graag voor je. Benieuwd wat wij op ’t gebied van copywriting allemaal voor je kunnen betekenen?

Deze lefhebbers hebben wij al blij gemaakt met een schrijftraining

"Taaluilen heeft een bruisende sfeerimpressie gemaakt. Zeer professionele voorbereiding en relaxte sfeer tijdens opnames. "
Ellen IJsseldijk | SKBG
"Deze workshop was een feestje voor alle aanwezigen en heeft zeker bijgedragen aan het zelfvertrouwen van de leerlingen, die met meer vaardigheden en kennis van een aantal basisprincipes van vloggen naar huis gingen."
Sylvia Goossens | Stichting Carmelcollege
"‘Doorlezen of afhaken’, was de titel van de schrijftraining die Taaluilen voor Teamwork verzorgde. Die leverde een hoge tevredenheidsscore op en heel positieve reacties van onze cursisten. Een daarvan was ‘Inspirerend, grappig, gezellig, goede tips’. Dit vat de kwaliteiten van Taaluilen wat ons betreft prima samen."
Tony en Marcel | Teamwork
“Smakelijk schrijven. Iedereen kan het, zo stelt Taaluilen tijdens de schrijftraining. Het blijkt vooral een kwestie van anders denken te zijn. Taaluilen leert het ons in nog geen twee uur tijd. En dan komen de woorden haast als vanzelf op papier. Woorden die veel meer impact hebben. Geen broodjes afhaak meer.”
Daan van den Broek | Tjongerschans Ziekenhuis Heerenveen
"Taaluilen leert je eenvoudig en smakelijk schrijven. Het recept: humor, concrete tips, voorbeelden en vooral veel met taal aan de gang."
Manfred Besselink | Cabo
"Taaluilen inspireert. ‘Kort en eenvoudig ’is het devies. Schrijf zoals je praat dus. Zelfs onze calculatoren rekenen nu op letters."
Elles Wittenhorst Hoogeboom | Hoogeboom Raalte
communicatievelingen-met-oog-voor-rake-communicatie.

Ben je klaar?

Om teksten te schrijven waarmee jij je lezer verovert? Jouw doelgroep prikkelen met jouw verhaal? Gaaf! Wij helpen je graag.

Scroll naar boven