• 0572 - 79 20 23
  • info@taaluilen.nl

Schrijfcoaching

Twijfel jij vaak of je teksten wel goed zijn? Natuurlijk is het prachtig als je vandaag nog over een goede tekst beschikt. Nog mooier is het, als je het de volgende keer of de keer daarop zelf kunt. Klaar? Om hier samen een stappenplan voor te maken? Dan is onze schrijfcoaching echt iets voor jou.

Meer weten?

Over hoe jij het beste jouw schrijfskills ontwikkelt?

Waarom schrijfcoaching?

Punt. Klaar is je laatste zin. Je hebt heel erg je best gedaan op je tekst. Laat je ‘m controleren, komt 'ie vol verbeteringen terug. Dan baal je als een stekker. Teksten zonder fouten zijn essentieel. Maar het is veel meer dan dat.

Want weet je … Jouw lezer heeft geen boodschap aan je boodschap. Het afhaakgehalte is dus groot. Maar bij jouw toekomstige teksten niet meer. Met onze coaching leer je hoe je met weinig moeite veel meer uit je tekst kunt halen. Hoe? Spelen met zinnen. De afstand naar de lezer verkleinen. Schrijven met lef. Van een saaie beleidstekst maak jij een tekst die lekker leest en interessant is. Dat is wat jij wilt. Toch?

1000x800_0006_IMG_4196

What’s in it for me?

In snel tempo ontwikkel jij jouw schrijfvaardigheid. Je groeit toe naar een eigen schrijfstijl. En weet je wat het mooie is? Je bent gewoon bezig met je dagelijkse werk. Aan het einde van de rit zijn al je teksten klaar. Dat noemen we win-win.

Wat kun je verwachten?

De eerste tekst schrijven we allebei apart. We vergelijken en bespreken ze tot in detail in een sessie van één á anderhalf uur. Daarbij komen vanzelf punten aan de orde die moeilijk zijn voor jou. Of een valkuil. De tweede tekst? Die schrijf jij alleen. Hierna bespreken we hem weer samen en zetten we de puntjes op de i. De laatste tekst schrijf jij ook weer zelf. Maar dit keer verloopt de feedback via de mail. We gaan er namelijk vanuit dat jij in de tussentijd je schrijf skills zo ontwikkeld hebt dat je een pakkende tekst schrijft. Zo’n eentje waarmee jij je lezer raakt.

Als jouw schrijfcoach

Leren we jou schrijven volgens de cirkel van Sinek.

Waarom

Waarom schrijf je een tekst?
- Wat is je doel?
- Wat is je boodschap?

Hoe

Hoe pak je het aan?
- Hoe maak ik het voor de lezer aantrekkelijk?
- Wat wordt de toon van mijn tekst?

Wat

Wat ga je uiteindelijk schrijven?
- Hoe bouw ik mijn zinnen op?
- Wat is de ideale zinslengte?

Deze schrijfwonders hebben wij al blij gemaakt met schrijfcoaching

“De vacaturetrainingen van Taaluilen zijn niet alleen ontzettend goed, maar het is ook erg gezellig met veel humor. Onze communicatie-afdeling bestaat uit allemaal oud-recruiters, maar we zijn al na de eerste training helemaal anders gaan schrijven. Je zag het aantal sollicitanten stijgen en we kregen het ook terug van hen. Echt een aanrader dus.”
Christy Prins | Carintreggeland
“We hadden met spoed een directiesecretaresse nodig. Daarom haakten we Taaluilen aan. Binnen twee weken hadden we 95 (!) sollicitanten binnen. Meer dan de helft sloot perfect aan. Daarop hebben we een ‘event’ kunnen organiseren en een collega aangenomen. Daarop lieten we de vacature pedagogisch medewerker herschrijven. Die zijn erg schaars. Toch vloeiden de reacties binnen en hebben we nu twee collega’s aangenomen.”
Silvia Nikamp | Kinderopvang ’t Schoapie
“We hadden de vacature manager IC een half jaar online staan en slechts 1 sollicitant, die niet aansloot. We lieten Taaluilen de tekst herschrijven en kregen veel praktische tips. Uiteindelijk hadden we zelfs keuze uit kandidaten en hebben we binnen een paar weken een nieuwe collega aangenomen.”
Wouter van de Streek | Isala Zwolle
"Taaluilen heeft een bruisende sfeerimpressie gemaakt. Zeer professionele voorbereiding en relaxte sfeer tijdens opnames. "
Ellen IJsseldijk | SKBG
"Deze workshop was een feestje voor alle aanwezigen en heeft zeker bijgedragen aan het zelfvertrouwen van de leerlingen, die met meer vaardigheden en kennis van een aantal basisprincipes van vloggen naar huis gingen."
Sylvia Goossens | Stichting Carmelcollege
"‘Doorlezen of afhaken’, was de titel van de schrijftraining die Taaluilen voor Teamwork verzorgde. Die leverde een hoge tevredenheidsscore op en heel positieve reacties van onze cursisten. Een daarvan was ‘Inspirerend, grappig, gezellig, goede tips’. Dit vat de kwaliteiten van Taaluilen wat ons betreft prima samen."
Tony en Marcel | Teamwork
communicatievelingen-met-oog-voor-rake-communicatie.

Klaar?

Om aan de slag te gaan met jouw schrijfvaardigheden? Wij wel. Samen sparren?

Scroll naar boven