Tekstproducties scholen

Visieboekjes basisschool

Je bent trots op je school. Je verhaal klinkt als een klok. Maar hoe breng je dit nou over? Hoe vertel je ouders op een menselijke en makkelijke manier over je school en onderwijs? Dat kan met een visieboekje. Een makkelijk leesbaar en handzaam boekje waarin je vertelt over de missie, visie, kernwaarden en het onderwijsconcept. Maar dan echt voor de ouders en leerlingen geschreven. Dus geen onderwijs- en beleidstaal.
Taaluilen heeft veel visieboekjes geschreven voor het primair onderwijs (klik maar eens op ‘visieboekje’ voor een paar voorbeelden). Ideaal om mee te geven bij een kennismakingsgesprek en heel wat luchtiger dan een informatiegids. Zo weet je tenminste zeker dat het ook gelezen wordt.

Wil jij teksten die ouders en leerlingen écht lezen?

Wij schrijven ze voor jou.

Brochures en schoolgids voortgezet onderwijs

Een dikke schoolgids uitbrengen en er vervolgens achter komen dat geen ouder of leerling hem leest. Dit gebeurt maar al te vaak. Het kan ook anders. Een beknopte schoolgids (magazine) waarin alleen zaken staan waar leerlingen en ouders echt wat aan hebben. Vlot geschreven en de nadruk ligt op de toegevoegde waarde van jouw school. En alle zakelijke info? Daar is de bijlage van de website zeer geschikt voor.

Een aantrekkelijke website

Wordt de website van jouw school alleen gebruikt om het verzuimformulier te downloaden? Zet jij er van alles op, maar wordt dat nauwelijks gelezen? Tijd voor een frisse look!

Taaluilen heeft alle expertise in huis om samen met jou een moderne aantrekkelijke site te bouwen. Een site waar leerlingen, ouders en alle publieksgroepen ieder hun eigen weg vinden. Het kan! We laten het graag zien.

Taaluilen Woordmerk

Jouw organisatie tot leven brengen? Wij helpen je.

Taaluilen heeft een bruisende sfeerimpressie gemaakt. Zeer professionele voorbereiding en relaxte sfeer tijdens opnames. 
Deze workshop was een feestje voor alle aanwezigen en heeft zeker bijgedragen aan het zelfvertrouwen van de leerlingen, die met meer vaardigheden en kennis van een aantal basisprincipes van vloggen naar huis gingen.
Teamwork Logo
"‘Doorlezen of afhaken’, was de titel van de schrijftraining die Willem voor Teamwork verzorgde. Die leverde een hoge tevredenheidsscore op en heel positieve reacties van onze cursisten. Een daarvan was ‘Inspirerend, grappig, gezellig, goede tips’. Dit vat de kwaliteiten van Willem wat ons betreft prima samen."
Tjongerschans Ziekenhuis Logo
“Smakelijk schrijven. Iedereen kan het, zo stelt Willem Verdaasdonk tijdens de schrijftraining. Het blijkt vooral een kwestie van anders denken te zijn. Willem leert het ons in nog geen twee uur tijd. En dan komen de woorden haast als vanzelf op papier. Woorden die veel meer impact hebben. Geen broodjes afhaak meer.”
Cabo Logo
"Willem leert je eenvoudig en smakelijk schrijven. Zijn recept: humor, concrete tips, voorbeelden en vooral veel met taal aan de gang."
Scroll naar top