Snel beter schrijven

Snel beter schrijven volgens de Taaluilen-methode

Teksten die gelezen worden. Dat is nog best lastig. Kijk maar eens hoe je zelf met al die teksten omgaat die dagelijks op je afkomen. Soms begin je er niet eens aan. En denk maar niet dat er op jouw teksten anders gereageerd wordt.

Wil jij snel beter schrijven?

Volg een training van Willem, mét glimlachgarantie!

Teksten die wel gelezen worden

Je moet er echt wat voor doen. Je doelgroep zit niet op jouw boodschap te wachten. Het risico dat hij afhaakt is levensgroot. Zonde van je tijd.  Hoe schrijf je een tekst die ook echt gelezen wordt? Hoe zorg je ervoor dat de lezer jouw tekst een blik waardig gunt? Een goede tekst brengt iets teweeg. Maar dan moet die wel de moeite waard zijn om te lezen. Dus: Hoe zorg je ervoor dat de lezer ook daadwerkelijk aan jouw tekst begint? En nog belangrijker; blijft doorlezen. Dat leer je in de training Snel beter schrijven volgens de Taaluilen-methode. Schrijven kun je leren en daar word je natuurlijk blij van.

We werken volgens de cirkel van Sinek:

WAAROM schrijf je de tekst?

  • wat is je doel
  • wat is je boodschap

HOE pak je het aan?

  • hoe maak ik het voor de lezer aantrekkelijk
  • wat wordt de toon van mijn tekst

WAT ga je uiteindelijk schrijven?

  • hoe bouw ik mijn zinnen op
  • wat is de ideale zinslengte

Praktische handvatten

Je neemt eigen werk mee en je krijgt feedback van de trainer en jouw medecursisten. We werken aan de hand van een heldere checklist die je in de praktijk van alledag kunt gebruiken. De volgende dag schrijf je al stukken beter.

De training duurt 3,5 uur en de terugkomsessie 1,5 uur.

Taaluilen Woordmerk

Jouw organisatie tot leven brengen? Wij helpen je.

Taaluilen heeft een bruisende sfeerimpressie gemaakt. Zeer professionele voorbereiding en relaxte sfeer tijdens opnames. 
Deze workshop was een feestje voor alle aanwezigen en heeft zeker bijgedragen aan het zelfvertrouwen van de leerlingen, die met meer vaardigheden en kennis van een aantal basisprincipes van vloggen naar huis gingen.
Teamwork Logo
"‘Doorlezen of afhaken’, was de titel van de schrijftraining die Willem voor Teamwork verzorgde. Die leverde een hoge tevredenheidsscore op en heel positieve reacties van onze cursisten. Een daarvan was ‘Inspirerend, grappig, gezellig, goede tips’. Dit vat de kwaliteiten van Willem wat ons betreft prima samen."
Tjongerschans Ziekenhuis Logo
“Smakelijk schrijven. Iedereen kan het, zo stelt Willem Verdaasdonk tijdens de schrijftraining. Het blijkt vooral een kwestie van anders denken te zijn. Willem leert het ons in nog geen twee uur tijd. En dan komen de woorden haast als vanzelf op papier. Woorden die veel meer impact hebben. Geen broodjes afhaak meer.”
Cabo Logo
"Willem leert je eenvoudig en smakelijk schrijven. Zijn recept: humor, concrete tips, voorbeelden en vooral veel met taal aan de gang."
Scroll naar top