Schrijftraining S1 – S4

Schrijf smakelijk, lees smakelijk!

Schrijven volgens de S1 t/m S5 methode van Taaluilen

Dat valt nog niet mee; een tekst schrijven die ook echt gelezen wordt. Laat staan dat je een tekst schrijft waar de lezer plezier aan beleeft. Kijk maar eens hoe je zelf met al die teksten omgaat die dagelijks op je afkomen. Soms begin je er niet eens aan. Of je haakt al af bij de kop of bij de eerste zin. En denk maar niet dat er op jouw teksten anders gereageerd wordt. Hoe schrijf je een tekst die voor jou zijn werk doet?

Wil jij teksten schrijven die voor je werken?

Volg een schrijftraining en haal meer uit je teksten.

Smakelijk schrijven!

Het risico dat de lezer afhaakt is levensgroot. Zonde van je tijd. En een tekst schrijven die met plezier gelezen wordt, is nog een stukje lastiger. Welke tekst heb je onlangs zelf met veel plezier gelezen. Nou …?

Eten dat met liefde gekookt is, smaakt stukken lekkerder. Je voelt het bij de eerste hap. Met teksten werkt dat net zo. Met zielloze teksten is de lezer snel klaar. Hij kan geen letter door zijn keel krijgen.

Om in de culinaire sfeer te blijven, er zijn vijf soorten teksten. Teksten die:
Smaakloos zijn (S1)
Smakelijk zijn (S2)
Smaakvol zijn (S3)
Smaakmakend zijn (S4)
Smaaktartend zijn (S5)

Als je teksten schrijft, geeft deze indeling houvast. Je kunt teksten schrijven en beoordelen volgens het 5 x S model.

Haal meer uit je tekst

Tijdens deze training leer je hoe je met relatief weinig moeite veel meer uit je tekst kunt halen. Lekker spelen met zinnen en de afstand naar de lezer verkleinen. Schrijven met lef. Van een saaie beleidstekst maak je zomaar een tekst die lekker leest en interessant is.

Je neemt eigen werk mee en je krijgt feedback van de trainer en medecursisten. We werken aan de hand van een helder model dat je in de praktijk van alledag kunt gebruiken. De volgende dag schrijf je al stukken beter.

De training duurt 3,5 uur en de terugkomsessie 1,5 uur.

Taaluilen Woordmerk

Jouw organisatie tot leven brengen? Wij helpen je.

Taaluilen heeft een bruisende sfeerimpressie gemaakt. Zeer professionele voorbereiding en relaxte sfeer tijdens opnames. 
Deze workshop was een feestje voor alle aanwezigen en heeft zeker bijgedragen aan het zelfvertrouwen van de leerlingen, die met meer vaardigheden en kennis van een aantal basisprincipes van vloggen naar huis gingen.
Teamwork Logo
"‘Doorlezen of afhaken’, was de titel van de schrijftraining die Willem voor Teamwork verzorgde. Die leverde een hoge tevredenheidsscore op en heel positieve reacties van onze cursisten. Een daarvan was ‘Inspirerend, grappig, gezellig, goede tips’. Dit vat de kwaliteiten van Willem wat ons betreft prima samen."
Tjongerschans Ziekenhuis Logo
“Smakelijk schrijven. Iedereen kan het, zo stelt Willem Verdaasdonk tijdens de schrijftraining. Het blijkt vooral een kwestie van anders denken te zijn. Willem leert het ons in nog geen twee uur tijd. En dan komen de woorden haast als vanzelf op papier. Woorden die veel meer impact hebben. Geen broodjes afhaak meer.”
Cabo Logo
"Willem leert je eenvoudig en smakelijk schrijven. Zijn recept: humor, concrete tips, voorbeelden en vooral veel met taal aan de gang."
Scroll naar top