Creatief schrijven

Creatief schrijven (bloggen)

Vertel jouw verhaal

Heb je er soms ook schoon genoeg van? Van die teksten die je dagelijks om de oren vliegen. Van die teksten waar je niet eens aan begint. De titel is saai, de eerste zin is saai. Je hebt niet eens de moed om met lezen te beginnen.

Inspireer jouw lezer

Met pakkende teksten die iets over jou én je bedrijf vertellen.

Schrijf jij creatief?

Maar nou wat anders. Hoe zit dat met je eigen teksten? Heb je het idee dat ze niet tot de verbeelding spreken. Is jouw tekst ook de dertiende in een dozijn? Zou je zelf aan zo’n tekst beginnen?

In de organisatie waar je werkt, gebeurt er elke dag heel veel. Maakt niet uit of dat een school, een ziekenhuis, een technisch bedrijf of een theater is.  Het is de moeite waard om daar ook over te schrijven. Dat doe je niet op een zakelijke manier maar juist heel creatief en persoonlijk.

Een blog is alledaags, maar tegelijk ook heel bijzonder. Het menselijk aspect is groot.

Inspireer de lezer

Je zoekt naar een mooie titel. De eerste zin moet heel speciaal zijn, want die trekt de lezer de tekst in. Ook de tussenkopjes zorgen ervoor dat je de lezer boeit.  Jouw tekst moet iets bij de lezer teweegbrengen. Een glimlach. Een frons. Een blik van herkenning.
Ook de laatste zin is van belang. Waarschijnlijk verraadt die jouw boodschap. Of zet de lezer juist op het verkeerde been.

Lekker schaven aan zinnen. Het net op een andere manier zeggen. Van toon veranderen. Dat is wat schrijven zo mooi maakt. Je leert het op de training Creatief schrijven.

Je neemt eigen werk mee en je krijgt feedback van de trainer en medecursisten. We werken aan de hand van een heldere checklist die je in de praktijk van alledag kunt gebruiken. Je staat versteld van je eigen creativiteit.

Taaluilen Woordmerk

Jouw organisatie tot leven brengen? Wij helpen je.

Taaluilen heeft een bruisende sfeerimpressie gemaakt. Zeer professionele voorbereiding en relaxte sfeer tijdens opnames. 
Deze workshop was een feestje voor alle aanwezigen en heeft zeker bijgedragen aan het zelfvertrouwen van de leerlingen, die met meer vaardigheden en kennis van een aantal basisprincipes van vloggen naar huis gingen.
Teamwork Logo
"‘Doorlezen of afhaken’, was de titel van de schrijftraining die Willem voor Teamwork verzorgde. Die leverde een hoge tevredenheidsscore op en heel positieve reacties van onze cursisten. Een daarvan was ‘Inspirerend, grappig, gezellig, goede tips’. Dit vat de kwaliteiten van Willem wat ons betreft prima samen."
Tjongerschans Ziekenhuis Logo
“Smakelijk schrijven. Iedereen kan het, zo stelt Willem Verdaasdonk tijdens de schrijftraining. Het blijkt vooral een kwestie van anders denken te zijn. Willem leert het ons in nog geen twee uur tijd. En dan komen de woorden haast als vanzelf op papier. Woorden die veel meer impact hebben. Geen broodjes afhaak meer.”
Cabo Logo
"Willem leert je eenvoudig en smakelijk schrijven. Zijn recept: humor, concrete tips, voorbeelden en vooral veel met taal aan de gang."
Scroll naar top