Punt! Zo, dat was de laatste zin.

  • Door Willem Verdaasdonk
  • 25 november 2020
Punt. Zo, dat was de laatste zin

Genoeg? Of plak je er nog een achteraan? De tekstjes hieronder stoppen bij de zin voor de dikgedrukte zin. Was al best mooi, maar de dikgedrukte zinnen voegen toch wat toe. Je kunt versterken, samenvatten en zelfs verrassen. Kijk maar:

Ons vaste team bestaat uit twaalf medewerkers en twee leidinggevenden. Daarnaast hebben wij vijf flexmedewerkers in dienst die ziekte en vakantie van de vaste medewerkers kunnen opvangen. Elke groep heeft vaste gezichten. Dit zorgt voor rust en stabiliteit op de grep. Voor de kindjes, de ouders en voor ons. Kortom, iedereen blij.

Wie weet word jij onze nieuwe collega. Bij Ventilee zijn we namelijk altijd op zoek naar nieuwe mensen in verschillende vakgebieden. Eigenlijk: vooral enthousiaste mensen.

Onze koeien lopen er weer puik bij sinds we ze nieuwe halsbanden hebben gegeven. Dat kost wat, maar dan heb je ook wat. Deze halsbanden hebben responders met veel extra functies. Zo worden de koeien in de krachtvoerbox herkend. En krijgen ze een portie brokken die is afgestemd op de liters melk die ze geven. Voor wat hoort wat.

Moraal van ’t verhaal: neem niet te snel genoegen met de laatste zin. Kijk of er nog een allerlaatste achteraan kan. Want daarmee verhoog je vaak de boodschap.

Veel meer dan dit soort tips lees je in ‘Schrijf eens even normaal joh!’. Een boek met glimlachgarantie.  

Meer over

Deel dit artikel

Vond je dit interessant?

Abonneer je op de Taalalert. Dan krijg je regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.

Wij gaan altijd zorgvuldig om met je persoonsgegevens en gebruiken deze alleen om contact met jou op te kunnen nemen. Meer daarover in onze privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Gerelateerde artikelen

Over social media gesproken

Over ‘social media’ gesproken

Of moet je zeggen ‘sociale media’? Goed nieuws, het mag allebei. Nederlands of Engels dus. Maakt niet uit.  Tweede vraag: ‘is het enkelvoud of meervoud?’ Als je ‘sociale media’ gebruikt is het meervoud.  Sociale media hebben een grote invloed op de communicatie. Bij ‘social media’ kun je het enkelvoud gebruiken, zeker als het lidwoord ontbreekt.Social media …

Over ‘social media’ gesproken Lees verder »

Read More
De hier heb jij de chips etc

De hier-heb-je-de-chips,-wij-zijn-weg,-dus-lul-jij-maar-lekker-in-je-eentje-verder-test.

Als je tegen mensen praat, moet je al alles uit de kast halen om ze te boeien. Voordat je het in de gaten hebt, haken ze af. Bij geschreven tekst moet je nog meer je best doen om je lezer te boeien. Wat kun je hiermee? Doe net of je met je tekst naar een …

De hier-heb-je-de-chips,-wij-zijn-weg,-dus-lul-jij-maar-lekker-in-je-eentje-verder-test. Lees verder »

Read More
Invalshoek

Invalshoek

Met een goed gekozen invalshoek: verleid je de lezer sluit je aan op de belangstelling van de lezer baken je de inhoud af verbind je inhoud en emotie geef je een onderwerp een boeiende of zelfs onvoorspelbare wending Een wereld van verschil. Kijk eens naar de twee verschillende invalshoeken.  Partner in de zorg Familie en …

Invalshoek Lees verder »

Read More
Scroll naar top