Personeelsadvertentie: een voorbeeld

  • Door Willem Verdaasdonk
  • 22 juli 2014
personeelsadvertentie

gevraagd!

Een mooi voorbeeld

Personeelsadvertenties zie je in alle maten en soorten. Vaak is de toon afstandelijk, zeker in het tekstgedeelte dat gaat over de organisatie zelf. In deze personeelsadvertentie is de schrijver erin geslaagd een wervende tekst te maken in gewoon Nederlands. Je krijgt meteen zin om bij deze organisatie te werken. Een mooi voorbeeld om van te leren dus!

DOEL Met name gericht op ‘vinden’ en ‘doen’. De lezer moet enthousiast worden over dit bedrijf en een sollicitatiebrief schrijven.
DOELGROEP Alle mensen die op zoek zijn naar een baan of van baan willen veranderen. Mensen die op zoek zijn naar een uitdaging.
INHOUD Het onderscheidend vermogen van het bedrijf komt goed naar voren.
MEDIUM Lokale dagbladen.
TOON Wervend, de doelgroep wordt rechtstreeks aangesproken. Mooie mix van zakelijk en persoonlijk. Het gaat om de menselijke maat, zeker in een personeelsadvertentie!
STRUCTUUR Er wordt goed gebruik gemaakt van structuuraanduiders als: niet alleen aan, maar vooral ook, vanwege, daarbij, behalve
ALINEA’S Duidelijke verdeling van de tekst in vier alinea’s.
ZINNEN De zinnen zijn stuk voor stuk makkelijk te lezen. Lekker kort.
WOORDEN De woordkeuze zet toon en sfeer kracht bij: uit het goede hout gesneden, komt goed van pas, je vindt het geen probleem, gedreven, betere timmerwerk, scherp oog.

Aandachtspuntje

De afkorting c.v. is zonder puntjes, cv dus.

 

Meer over

Deel dit artikel

Vond je dit interessant?

Abonneer je op de Taalalert. Dan krijg je regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.

Wij gaan altijd zorgvuldig om met je persoonsgegevens en gebruiken deze alleen om contact met jou op te kunnen nemen. Meer daarover in onze privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Gerelateerde artikelen

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd

mo·gen (mocht, heeft gemogen) 1 tot iets in staat zijn: er mogen zijn er aantrekkelijk uitzien 2 kunnen: zich mogen verheugen in grote populariteit3 het recht, de toestemming hebben: van mij mag het ik vind het goed; wat mag het zijn? vraag van een verkoper in een winkel4 (van een persoon) wel aardig vinden: ik mag hem wel5 mogelijk zijn: het mag wel waar zijn; het heeft niet zo mogen zijn verzuchting als iets prettigs niet is gebeurd; dat mocht je willen! schamper commentaar op …

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd Lees verder »

Read More
Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar

Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar

Vaak zien we van die standaard webtekstjes: ‘Onze geschiedenis’. Op zich goed om op je website te zetten hoe jouw organisatie uit het ei is gekropen. Geen organisatie is op dezelfde manier ontstaan, dus je kunt je lekker onderscheiden. Maar doe het dan wel goed.  Een paar tips: Noem het niet ‘onze geschiedenis’, maar ‘ons …

Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar Lees verder »

Read More
Over social media gesproken

Over ‘social media’ gesproken

Of moet je zeggen ‘sociale media’? Goed nieuws, het mag allebei. Nederlands of Engels dus. Maakt niet uit.  Tweede vraag: ‘is het enkelvoud of meervoud?’ Als je ‘sociale media’ gebruikt is het meervoud.  Sociale media hebben een grote invloed op de communicatie. Bij ‘social media’ kun je het enkelvoud gebruiken, zeker als het lidwoord ontbreekt.Social media …

Over ‘social media’ gesproken Lees verder »

Read More
Scroll naar top