• 0572 - 79 20 23
  • info@taaluilen.nl

Personeelsadvertentie: een voorbeeld

  • Door Jos Verdaasdonk
  • 22 juli 2014
personeelsadvertentie

gevraagd!

Een mooi voorbeeld

Personeelsadvertenties zie je in alle maten en soorten. Vaak is de toon afstandelijk, zeker in het tekstgedeelte dat gaat over de organisatie zelf. In deze personeelsadvertentie is de schrijver erin geslaagd een wervende tekst te maken in gewoon Nederlands. Je krijgt meteen zin om bij deze organisatie te werken. Een mooi voorbeeld om van te leren dus!

DOEL Met name gericht op ‘vinden’ en ‘doen’. De lezer moet enthousiast worden over dit bedrijf en een sollicitatiebrief schrijven.
DOELGROEP Alle mensen die op zoek zijn naar een baan of van baan willen veranderen. Mensen die op zoek zijn naar een uitdaging.
INHOUD Het onderscheidend vermogen van het bedrijf komt goed naar voren.
MEDIUM Lokale dagbladen.
TOON Wervend, de doelgroep wordt rechtstreeks aangesproken. Mooie mix van zakelijk en persoonlijk. Het gaat om de menselijke maat, zeker in een personeelsadvertentie!
STRUCTUUR Er wordt goed gebruik gemaakt van structuuraanduiders als: niet alleen aan, maar vooral ook, vanwege, daarbij, behalve
ALINEA’S Duidelijke verdeling van de tekst in vier alinea’s.
ZINNEN De zinnen zijn stuk voor stuk makkelijk te lezen. Lekker kort.
WOORDEN De woordkeuze zet toon en sfeer kracht bij: uit het goede hout gesneden, komt goed van pas, je vindt het geen probleem, gedreven, betere timmerwerk, scherp oog.

Aandachtspuntje

De afkorting c.v. is zonder puntjes, cv dus.

 

Meer over

Deel dit artikel

Scroll naar top