• 0572 - 79 20 23
  • info@taaluilen.nl

Nek-aan-nekrace

  • Door Taaluilen
  • 23 mei 2014
Nek aan nek

Gespot op de voorpagina van mijn regionale dagblad de Stentor:

Nek aan nek

Kan het nou wel of kan het nou niet?

Hè? Kan dat wel, nek-aan-nek gaan? Mijn gevoel zei van niet. Het is toch een nek-aan-nekrace en zij-aan-zij gaan?
Wacht eens … Zou dit soms een gevalletje van contaminatie zijn?

Ik zocht alles af op het internet en in mijn grote digitale Van Dale. In het Groene Boekje, in het Witte Boekje. Maar ik vond niets. Niet in de Van Dale. Niet op Onze Taal. Niet op de Nederlandse Taalunie.

Wel op de website van de NOS trouwens. Daar stond het ook met grote letters. Daar had de journalist van de Stentor het kennelijk van overgenomen.

Maar toen ik later op de avond nog eens ging kijken, was het ineens weg! Toen heette het hoe het hoort te heten: een nek-aan-nekrace. Alleen onder de video waren ze vergeten het te veranderen. Maakt niet uit natuurlijk. Ik was al lang blij dat er meer mensen waren die het hadden gesignaleerd.
En dat ik dus niet helemaal gek was.

Nek aan nek

Meer over

Deel dit artikel

Scroll naar boven