Mailings of mailingen?

  • Door Willem Verdaasdonk
  • 25 september 2015
mailings is goed

mailings

Nog net voor het weekeinde verstuurt het secretariaat twee mailingen naar al onze klanten.
Nog net voor het weekeinde verstuurt het secretariaat twee mailings naar al onze klanten.

Mailings

Als je de woordenboeken erop naslaat, inclusief het Groene en het Witte Boekje, is mailings de enige juiste meervoudsvorm. Engelse woorden op –ing krijgen in het meervoud immers een –s. Denk aan warnings, dancings, evenings, briefings.

Mailingen

Je hoort wel steeds vaker mailingen. Het lijkt erop dat de verbuiging van het woord vernederlandst, misschien analoog aan ‘trainingen’.

Wij blijven toch kiezen voor mailings. Niet dat het een hele grote blunder is als je mailingen gebruikt, maar met mailings zit je helemaal veilig.

Meer over

Deel dit artikel

Vond je dit interessant?

Abonneer je op de Taalalert. Dan krijg je regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.

Wij gaan altijd zorgvuldig om met je persoonsgegevens en gebruiken deze alleen om contact met jou op te kunnen nemen. Meer daarover in onze privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Gerelateerde artikelen

Over social media gesproken

Over ‘social media’ gesproken

Of moet je zeggen ‘sociale media’? Goed nieuws, het mag allebei. Nederlands of Engels dus. Maakt niet uit.  Tweede vraag: ‘is het enkelvoud of meervoud?’ Als je ‘sociale media’ gebruikt is het meervoud.  Sociale media hebben een grote invloed op de communicatie. Bij ‘social media’ kun je het enkelvoud gebruiken, zeker als het lidwoord ontbreekt.Social media …

Over ‘social media’ gesproken Lees verder »

Read More
De hier heb jij de chips etc

De hier-heb-je-de-chips,-wij-zijn-weg,-dus-lul-jij-maar-lekker-in-je-eentje-verder-test.

Als je tegen mensen praat, moet je al alles uit de kast halen om ze te boeien. Voordat je het in de gaten hebt, haken ze af. Bij geschreven tekst moet je nog meer je best doen om je lezer te boeien. Wat kun je hiermee? Doe net of je met je tekst naar een …

De hier-heb-je-de-chips,-wij-zijn-weg,-dus-lul-jij-maar-lekker-in-je-eentje-verder-test. Lees verder »

Read More
Invalshoek

Invalshoek

Met een goed gekozen invalshoek: verleid je de lezer sluit je aan op de belangstelling van de lezer baken je de inhoud af verbind je inhoud en emotie geef je een onderwerp een boeiende of zelfs onvoorspelbare wending Een wereld van verschil. Kijk eens naar de twee verschillende invalshoeken.  Partner in de zorg Familie en …

Invalshoek Lees verder »

Read More
Scroll naar top