Invalshoek
Met een goed gekozen invalshoek: verleid je de lezersluit je aan op de belangstelling van de lezerbaken je de inhoud afverbind je inhoud en emotiegeef je een onderwerp een boeiende of zelfs onvoorspelbare wending Een wereld van verschil. Kijk eens naar de twee verschillende invalshoeken. Partner in de zorg Familie…
februari 10, 2021 | Manon Kutschruiter
Hebben we nog contact?
Je wilt niet dat je lezer afhaakt. Hoe houd je hem bij de les? Dat doe je met ‘hebben-we-nog-contact-zinnen’: het zijn korte, pakkende zinnen meestal direct gericht aan jou als lezer de stijl wijkt af van de zinnen eromheen Vergelijk het met een docent die bezig is met de les.‘Ben…
januari 27, 2021 | Manon Kutschruiter
Verhoog de pakkans met PAKHEM
Zo’n beetje elke tekst moet natuurlijk beginnen met een inleiding om de aandacht van de lezer te trekken. Compliment voor de schrijver als hij de lezer snel te pakken heeft. Lukt dit met alleen een mooie eerste zin? Helaas. Was het leven maar zo eenvoudig. Je kunt wel ijzersterk beginnen,…
januari 13, 2021 | Willem Verdaasdonk
Maak je korte lijn liever wat langer
Ons bedrijf kenmerkt zich al decennia door korte lijnen. We hanteren korte lijnen. Dit betekent dat we intern en extern helder communiceren. Op zo’n beetje elke website kom je het tegen. Profit, non profit, overheid: overal hebben ze ‘korte lijnen’. Mooi dat je ze hebt, maar ze maken geen indruk…
december 10, 2020 | Willem Verdaasdonk
Punt! Zo, dat was de laatste zin.
Genoeg? Of plak je er nog een achteraan? De tekstjes hieronder stoppen bij de zin voor de dikgedrukte zin. Was al best mooi, maar de dikgedrukte zinnen voegen toch wat toe. Je kunt versterken, samenvatten en zelfs verrassen. Kijk maar: Ons vaste team bestaat uit twaalf medewerkers en twee leidinggevenden….
november 25, 2020 | Willem Verdaasdonk
E = MC²
Besser Einstein in der Hand als Zehn Keinsteins in der Luft Ingewikkelder wordt het vandaag niet meer. E = MC². Albert Einstein is er wereldberoemd mee geworden. De befaamde relativiteitstheorie. E= energie M=massa C= (licht)snelheid. En dan nu een enorm geforceerd bruggetje van hogere natuurkunde naar gewone taal. Komt ie: …
november 11, 2020 | Willem Verdaasdonk
NIET IS NIKS!
Waarom positief communiceren je verder helpt Communicatie is leuk. En heel belangrijk. Hoe verpak je je boodschap? Hoe zorg je voor een teamgevoel? Hoe zorg je voor succes? Allemaal afhankelijk van je communicatie. En die communicatie is er altijd en overal. Zo ook afgelopen week. Maar of dat helemaal goed…
april 6, 2020 | Lars Henning
Eerste zin(nen)-tester
Na de kop/ header is de eerste zin of zijn de eerste twee/ drie zinnen van jouw tekst erg belangrijk. Want na het lezen ervan besluit de lezer of hij doorleest of afhaakt. En je weet … het afhaakrisico ligt altijd op de loer. Je kunt sturen op: Leesgemak Invalshoek…
augustus 21, 2019 | Willem Verdaasdonk
Structuur in je tekst
Tijdsbesparingstip nummero 1. Denk voor je begint te schrijven eerst goed na over de structuur van je tekst. Je hebt natuurlijk de neiging om snel de eerste zinnen te produceren, maar de kans is groot dat je vroeg of laat strandt. Eerst denken, dan pas schrijven dus. Als de structuur…