Friskijken en inspirimenteren

origineel

originele taal

Ik was gewoon op zoek naar een trendwatcher voor een lezing komend voorjaar. Niks bijzonders, zou je zeggen. Je weet vooraf al dat je flink wat geld moet meebrengen, vooral als een naam iemand vooruitholt.

“Oh, ik heb laatst een lezing gehad van die-en-die. Geweldig was het!” “Weet je wie goed is? Die man die ik twee maanden geleden heb gehoord. Wat een boeiende spreker. Humor ook.”

Het is lastig kiezen op basis van dit soort info. Het is net als met vakanties. Jouw vrienden raden je die fantastische camping in Frankrijk aan, maar als jij daar komt, vraag je je af wat hen in godsnaam bezielde. De mensen zijn niet leuk, het weer is beroerd, de natuur over zijn mooiste punt heen.

Dan ga je toch op zoek naar meer zekerheden.

In mijn zoektocht naar die boeiende, fantastische, originele en leerzame trendwatcher belandde ik op de site ven Ruud Veltenaar. Omdat iemand mij die had aangeraden als spreker.

En ineens was mijn twijfel weg.

Dat kwam door de content op zijn site.

trendwatcher

Het eerste wat ik zag, was een enorm grappig hoofd dat langs me heen de denkbeeldige zaal in keek. Vingertoppen op de kalende schedel. Energiek gebarend op de volgende foto. Een spreker die kon overtuigen, dat zag je zo.

Het aanbod aan workshops en interactieve sessies was indrukwekkend en ook de namen van de bedrijven die daaraan hadden deelgenomen.

Testimonials om je vingers bij af te likken.

Maar wat mij echt over de streep trok, was zijn duidelijke en vooral originele taalgebruik. Bijvoorbeeld reden nummer 6 van zijn “9 redenen om mij in te huren”.

6 BOEK NU EEN INSPIRERENDE KEYNOTE EN KRIJG ER GRATIS HUMOR BIJ

De wereld is grappig genoeg om de trends en ontwikkelingen met een knipoog te beschouwen. Van ridicuul tot subliem. En niets is grappiger dan mannen die de toekomst proberen te voorspellen. Dus humor is altijd in het centrum van mijn presentaties.
Ennuh…., soms praat ik ook over de vier fundamentele crises en de transformatie van de wereld naar een volgende fase in onze beschaving. Ik wil tenslotte de mensen tot het einde geboeid houden en voorkomen dat ze met hun hoofd in de lamscurry in slaap vallen.

Ruud is een friskijker die inspirimenteert. Hij is filosoof en bevliegeraar. Schrijft hij zelf.

Ik hoefde niet lang meer na te denken.

Meer over

Deel dit artikel

Vond je dit interessant?

Abonneer je op de Taalalert. Dan krijg je regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.

Wij gaan altijd zorgvuldig om met je persoonsgegevens en gebruiken deze alleen om contact met jou op te kunnen nemen. Meer daarover in onze privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Gerelateerde artikelen

Punt. Zo, dat was de laatste zin

Punt! Zo, dat was de laatste zin.

Genoeg? Of plak je er nog een achteraan? De tekstjes hieronder stoppen bij de zin voor de dikgedrukte zin. Was al best mooi, maar de dikgedrukte zinnen voegen toch wat toe. Je kunt versterken, samenvatten en zelfs verrassen. Kijk maar: Ons vaste team bestaat uit twaalf medewerkers en twee leidinggevenden. Daarnaast hebben wij vijf flexmedewerkers …

Punt! Zo, dat was de laatste zin. Lees verder »

Read More
E is MC

E = MC²

Besser Einstein in der Hand als Zehn Keinsteins in der Luft Ingewikkelder wordt het vandaag niet meer. E = MC². Albert Einstein is er wereldberoemd mee geworden. De befaamde relativiteitstheorie. E= energie M=massa C= (licht)snelheid. En dan nu een enorm geforceerd bruggetje van hogere natuurkunde naar gewone taal. Komt ie:  Ga na of jouw tekst …

E = MC² Lees verder »

Read More
Jouw bevel is ons houvast

Jouw bevel is ons houvast

“Laat ik alvast gezegd hebben. Dat al die helden en helpers in de zorg mogen verwachten dat wij ons aan de regels houden.” Oei. Serious business. De minister-president wil dat we ons gedrag veranderen. Zo lang als nodig. Dat was uit één van de eerste persconferenties. Een week later zaten we weer met z’n allen …

Jouw bevel is ons houvast Lees verder »

Read More

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top