Friskijken en inspirimenteren

  • Door Willem Verdaasdonk
  • 30 december 2016
origineel

originele taal

Ik was gewoon op zoek naar een trendwatcher voor een lezing komend voorjaar. Niks bijzonders, zou je zeggen. Je weet vooraf al dat je flink wat geld moet meebrengen, vooral als een naam iemand vooruitholt.

“Oh, ik heb laatst een lezing gehad van die-en-die. Geweldig was het!” “Weet je wie goed is? Die man die ik twee maanden geleden heb gehoord. Wat een boeiende spreker. Humor ook.”

Het is lastig kiezen op basis van dit soort info. Het is net als met vakanties. Jouw vrienden raden je die fantastische camping in Frankrijk aan, maar als jij daar komt, vraag je je af wat hen in godsnaam bezielde. De mensen zijn niet leuk, het weer is beroerd, de natuur over zijn mooiste punt heen.

Dan ga je toch op zoek naar meer zekerheden.

In mijn zoektocht naar die boeiende, fantastische, originele en leerzame trendwatcher belandde ik op de site ven Ruud Veltenaar. Omdat iemand mij die had aangeraden als spreker.

En ineens was mijn twijfel weg.

Dat kwam door de content op zijn site.

trendwatcher

Het eerste wat ik zag, was een enorm grappig hoofd dat langs me heen de denkbeeldige zaal in keek. Vingertoppen op de kalende schedel. Energiek gebarend op de volgende foto. Een spreker die kon overtuigen, dat zag je zo.

Het aanbod aan workshops en interactieve sessies was indrukwekkend en ook de namen van de bedrijven die daaraan hadden deelgenomen.

Testimonials om je vingers bij af te likken.

Maar wat mij echt over de streep trok, was zijn duidelijke en vooral originele taalgebruik. Bijvoorbeeld reden nummer 6 van zijn “9 redenen om mij in te huren”.

6 BOEK NU EEN INSPIRERENDE KEYNOTE EN KRIJG ER GRATIS HUMOR BIJ

De wereld is grappig genoeg om de trends en ontwikkelingen met een knipoog te beschouwen. Van ridicuul tot subliem. En niets is grappiger dan mannen die de toekomst proberen te voorspellen. Dus humor is altijd in het centrum van mijn presentaties.
Ennuh…., soms praat ik ook over de vier fundamentele crises en de transformatie van de wereld naar een volgende fase in onze beschaving. Ik wil tenslotte de mensen tot het einde geboeid houden en voorkomen dat ze met hun hoofd in de lamscurry in slaap vallen.

Ruud is een friskijker die inspirimenteert. Hij is filosoof en bevliegeraar. Schrijft hij zelf.

Ik hoefde niet lang meer na te denken.

Meer over

Deel dit artikel

Vond je dit interessant?

Abonneer je op de Taalalert. Dan krijg je regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.

Wij gaan altijd zorgvuldig om met je persoonsgegevens en gebruiken deze alleen om contact met jou op te kunnen nemen. Meer daarover in onze privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Gerelateerde artikelen

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd

mo·gen (mocht, heeft gemogen) 1 tot iets in staat zijn: er mogen zijn er aantrekkelijk uitzien 2 kunnen: zich mogen verheugen in grote populariteit3 het recht, de toestemming hebben: van mij mag het ik vind het goed; wat mag het zijn? vraag van een verkoper in een winkel4 (van een persoon) wel aardig vinden: ik mag hem wel5 mogelijk zijn: het mag wel waar zijn; het heeft niet zo mogen zijn verzuchting als iets prettigs niet is gebeurd; dat mocht je willen! schamper commentaar op …

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd Lees verder »

Read More
Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar

Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar

Vaak zien we van die standaard webtekstjes: ‘Onze geschiedenis’. Op zich goed om op je website te zetten hoe jouw organisatie uit het ei is gekropen. Geen organisatie is op dezelfde manier ontstaan, dus je kunt je lekker onderscheiden. Maar doe het dan wel goed.  Een paar tips: Noem het niet ‘onze geschiedenis’, maar ‘ons …

Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar Lees verder »

Read More
Over social media gesproken

Over ‘social media’ gesproken

Of moet je zeggen ‘sociale media’? Goed nieuws, het mag allebei. Nederlands of Engels dus. Maakt niet uit.  Tweede vraag: ‘is het enkelvoud of meervoud?’ Als je ‘sociale media’ gebruikt is het meervoud.  Sociale media hebben een grote invloed op de communicatie. Bij ‘social media’ kun je het enkelvoud gebruiken, zeker als het lidwoord ontbreekt.Social media …

Over ‘social media’ gesproken Lees verder »

Read More
Scroll naar top