E = MC²

E is MC

Besser Einstein in der Hand als Zehn Keinsteins in der Luft

Ingewikkelder wordt het vandaag niet meer. E = MC². Albert Einstein is er wereldberoemd mee geworden. De befaamde relativiteitstheorie. E= energie M=massa C= (licht)snelheid. En dan nu een enorm geforceerd bruggetje van hogere natuurkunde naar gewone taal. Komt ie: 

Ga na of jouw tekst Energie opwekt bij de lezer. Dat gebeurt als er een mooi evenwicht is tussen de lengte van de tekst (Massa) en de leestijd (Snelheid). Zoals deze:

Vega Rookworst

Zou dat ooit lukken? Stamppot of snert met een ouderwets lekkere plantaardige rookworst? Waarbij zelfs de grootse vleesliefhebber niets hoeft te missen? De knack vroeg het uiterste van ons. Maar na zeven jaar zwoegen kunnen we hem jou eindelijk presenteren. De 100 % plantaardige rookworst. Trots dat we zijn. En lekker dat ie is!

Massa en snelheid zijn hier in orde. Gelukt dus. Deze tekst geeft energie. Einstein! 

Nog eentje:

Innovatie

Na jarenlange research zijn onze technologen erin geslaagd een vegetarische rookworst te ontwikkelen. Het product is 100 % vrij van vlees en daarmee volledig plantaardig. We hebben fors geïnvesteerd want we hebben hoge verwachtingen van deze innovatie. Inmiddels heeft de markt positief gereageerd op deze rookworst. 

Kost energie. Keinstein!

Tip: Maak een beetje indruk op het werk of thuis. Laat dit boek openliggen op deze pagina. De titel E=MC² lekker groot in beeld. Dan lijkt het net of je intelligente literatuur aan het lezen bent. Ontkennen hoeft niet. Laat ze lekker in de waan.

O ja, in het boek van Willem staan veel meer schrijftips. Het is een boek met glimlachgarantie. Wat wil je nog meer. Schrijf eens even normaal joh!

Meer over

Deel dit artikel

Vond je dit interessant?

Abonneer je op de Taalalert. Dan krijg je regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.

Wij gaan altijd zorgvuldig om met je persoonsgegevens en gebruiken deze alleen om contact met jou op te kunnen nemen. Meer daarover in onze privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Gerelateerde artikelen

Invalshoek

Invalshoek

Met een goed gekozen invalshoek: verleid je de lezer sluit je aan op de belangstelling van de lezer baken je de inhoud af verbind je inhoud en emotie geef je een onderwerp een boeiende of zelfs onvoorspelbare wending Een wereld van verschil. Kijk eens naar de twee verschillende invalshoeken.  Partner in de zorg Familie en …

Invalshoek Lees verder »

Read More
Hebben we nog contact

Hebben we nog contact?

Je wilt niet dat je lezer afhaakt. Hoe houd je hem bij de les? Dat doe je met ‘hebben-we-nog-contact-zinnen’: het zijn korte, pakkende zinnen meestal direct gericht aan jou als lezer de stijl wijkt af van de zinnen eromheen Vergelijk het met een docent die bezig is met de les.‘Ben je er nog bij Jan?’‘Volgen …

Hebben we nog contact? Lees verder »

Read More
Verhoog de pakkans met PAKHEM

Verhoog de pakkans met PAKHEM

Zo’n beetje elke tekst moet natuurlijk beginnen met een inleiding om de aandacht van de lezer te trekken. Compliment voor de schrijver als hij de lezer snel te pakken heeft. Lukt dit met alleen een mooie eerste zin? Helaas. Was het leven maar zo eenvoudig. Je kunt wel ijzersterk beginnen, maar als je tekst daarna …

Verhoog de pakkans met PAKHEM Lees verder »

Read More

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top