E = MC²

  • Door Willem Verdaasdonk
  • 11 november 2020
E is MC

Besser Einstein in der Hand als Zehn Keinsteins in der Luft

Ingewikkelder wordt het vandaag niet meer. E = MC². Albert Einstein is er wereldberoemd mee geworden. De befaamde relativiteitstheorie. E= energie M=massa C= (licht)snelheid. En dan nu een enorm geforceerd bruggetje van hogere natuurkunde naar gewone taal. Komt ie: 

Ga na of jouw tekst Energie opwekt bij de lezer. Dat gebeurt als er een mooi evenwicht is tussen de lengte van de tekst (Massa) en de leestijd (Snelheid). Zoals deze:

Vega Rookworst

Zou dat ooit lukken? Stamppot of snert met een ouderwets lekkere plantaardige rookworst? Waarbij zelfs de grootse vleesliefhebber niets hoeft te missen? De knack vroeg het uiterste van ons. Maar na zeven jaar zwoegen kunnen we hem jou eindelijk presenteren. De 100 % plantaardige rookworst. Trots dat we zijn. En lekker dat ie is!

Massa en snelheid zijn hier in orde. Gelukt dus. Deze tekst geeft energie. Einstein! 

Nog eentje:

Innovatie

Na jarenlange research zijn onze technologen erin geslaagd een vegetarische rookworst te ontwikkelen. Het product is 100 % vrij van vlees en daarmee volledig plantaardig. We hebben fors geïnvesteerd want we hebben hoge verwachtingen van deze innovatie. Inmiddels heeft de markt positief gereageerd op deze rookworst. 

Kost energie. Keinstein!

Tip: Maak een beetje indruk op het werk of thuis. Laat dit boek openliggen op deze pagina. De titel E=MC² lekker groot in beeld. Dan lijkt het net of je intelligente literatuur aan het lezen bent. Ontkennen hoeft niet. Laat ze lekker in de waan.

O ja, in het boek van Willem staan veel meer schrijftips. Het is een boek met glimlachgarantie. Wat wil je nog meer. Schrijf eens even normaal joh!

Meer over

Deel dit artikel

Vond je dit interessant?

Abonneer je op de Taalalert. Dan krijg je regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.

Wij gaan altijd zorgvuldig om met je persoonsgegevens en gebruiken deze alleen om contact met jou op te kunnen nemen. Meer daarover in onze privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Gerelateerde artikelen

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd

mo·gen (mocht, heeft gemogen) 1 tot iets in staat zijn: er mogen zijn er aantrekkelijk uitzien 2 kunnen: zich mogen verheugen in grote populariteit3 het recht, de toestemming hebben: van mij mag het ik vind het goed; wat mag het zijn? vraag van een verkoper in een winkel4 (van een persoon) wel aardig vinden: ik mag hem wel5 mogelijk zijn: het mag wel waar zijn; het heeft niet zo mogen zijn verzuchting als iets prettigs niet is gebeurd; dat mocht je willen! schamper commentaar op …

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd Lees verder »

Read More
Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar

Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar

Vaak zien we van die standaard webtekstjes: ‘Onze geschiedenis’. Op zich goed om op je website te zetten hoe jouw organisatie uit het ei is gekropen. Geen organisatie is op dezelfde manier ontstaan, dus je kunt je lekker onderscheiden. Maar doe het dan wel goed.  Een paar tips: Noem het niet ‘onze geschiedenis’, maar ‘ons …

Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar Lees verder »

Read More
Over social media gesproken

Over ‘social media’ gesproken

Of moet je zeggen ‘sociale media’? Goed nieuws, het mag allebei. Nederlands of Engels dus. Maakt niet uit.  Tweede vraag: ‘is het enkelvoud of meervoud?’ Als je ‘sociale media’ gebruikt is het meervoud.  Sociale media hebben een grote invloed op de communicatie. Bij ‘social media’ kun je het enkelvoud gebruiken, zeker als het lidwoord ontbreekt.Social media …

Over ‘social media’ gesproken Lees verder »

Read More
Scroll naar top