• 0572 - 79 20 23
  • info@taaluilen.nl

E = MC²

  • Door Willem Verdaasdonk
  • 11 november 2020
E is MC

Besser Einstein in der Hand als Zehn Keinsteins in der Luft

Ingewikkelder wordt het vandaag niet meer. E = MC². Albert Einstein is er wereldberoemd mee geworden. De befaamde relativiteitstheorie. E= energie M=massa C= (licht)snelheid. En dan nu een enorm geforceerd bruggetje van hogere natuurkunde naar gewone taal. Komt ie: 

Ga na of jouw tekst Energie opwekt bij de lezer. Dat gebeurt als er een mooi evenwicht is tussen de lengte van de tekst (Massa) en de leestijd (Snelheid). Zoals deze:

Vega Rookworst

Zou dat ooit lukken? Stamppot of snert met een ouderwets lekkere plantaardige rookworst? Waarbij zelfs de grootse vleesliefhebber niets hoeft te missen? De knack vroeg het uiterste van ons. Maar na zeven jaar zwoegen kunnen we hem jou eindelijk presenteren. De 100 % plantaardige rookworst. Trots dat we zijn. En lekker dat ie is!

Massa en snelheid zijn hier in orde. Gelukt dus. Deze tekst geeft energie. Einstein! 

Nog eentje:

Innovatie

Na jarenlange research zijn onze technologen erin geslaagd een vegetarische rookworst te ontwikkelen. Het product is 100 % vrij van vlees en daarmee volledig plantaardig. We hebben fors geïnvesteerd want we hebben hoge verwachtingen van deze innovatie. Inmiddels heeft de markt positief gereageerd op deze rookworst. 

Kost energie. Keinstein!

Tip: Maak een beetje indruk op het werk of thuis. Laat dit boek openliggen op deze pagina. De titel E=MC² lekker groot in beeld. Dan lijkt het net of je intelligente literatuur aan het lezen bent. Ontkennen hoeft niet. Laat ze lekker in de waan.

O ja, in het boek van Willem staan veel meer schrijftips. Het is een boek met glimlachgarantie. Wat wil je nog meer. Schrijf eens even normaal joh!

Meer over

Deel dit artikel

Scroll naar boven