E = MC²

E is MC

Besser Einstein in der Hand als Zehn Keinsteins in der Luft

Ingewikkelder wordt het vandaag niet meer. E = MC². Albert Einstein is er wereldberoemd mee geworden. De befaamde relativiteitstheorie. E= energie M=massa C= (licht)snelheid. En dan nu een enorm geforceerd bruggetje van hogere natuurkunde naar gewone taal. Komt ie: 

Ga na of jouw tekst Energie opwekt bij de lezer. Dat gebeurt als er een mooi evenwicht is tussen de lengte van de tekst (Massa) en de leestijd (Snelheid). Zoals deze:

Vega Rookworst

Zou dat ooit lukken? Stamppot of snert met een ouderwets lekkere plantaardige rookworst? Waarbij zelfs de grootse vleesliefhebber niets hoeft te missen? De knack vroeg het uiterste van ons. Maar na zeven jaar zwoegen kunnen we hem jou eindelijk presenteren. De 100 % plantaardige rookworst. Trots dat we zijn. En lekker dat ie is!

Massa en snelheid zijn hier in orde. Gelukt dus. Deze tekst geeft energie. Einstein! 

Nog eentje:

Innovatie

Na jarenlange research zijn onze technologen erin geslaagd een vegetarische rookworst te ontwikkelen. Het product is 100 % vrij van vlees en daarmee volledig plantaardig. We hebben fors geïnvesteerd want we hebben hoge verwachtingen van deze innovatie. Inmiddels heeft de markt positief gereageerd op deze rookworst. 

Kost energie. Keinstein!

Tip: Maak een beetje indruk op het werk of thuis. Laat dit boek openliggen op deze pagina. De titel E=MC² lekker groot in beeld. Dan lijkt het net of je intelligente literatuur aan het lezen bent. Ontkennen hoeft niet. Laat ze lekker in de waan.

O ja, in het boek van Willem staan veel meer schrijftips. Het is een boek met glimlachgarantie. Wat wil je nog meer. Schrijf eens even normaal joh!

Meer over

Deel dit artikel

Vond je dit interessant?

Abonneer je op de Taalalert. Dan krijg je regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.

Wij gaan altijd zorgvuldig om met je persoonsgegevens en gebruiken deze alleen om contact met jou op te kunnen nemen. Meer daarover in onze privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Gerelateerde artikelen

Punt. Zo, dat was de laatste zin

Punt! Zo, dat was de laatste zin.

Genoeg? Of plak je er nog een achteraan? De tekstjes hieronder stoppen bij de zin voor de dikgedrukte zin. Was al best mooi, maar de dikgedrukte zinnen voegen toch wat toe. Je kunt versterken, samenvatten en zelfs verrassen. Kijk maar: Ons vaste team bestaat uit twaalf medewerkers en twee leidinggevenden. Daarnaast hebben wij vijf flexmedewerkers …

Punt! Zo, dat was de laatste zin. Lees verder »

Read More
E is MC

E = MC²

Besser Einstein in der Hand als Zehn Keinsteins in der Luft Ingewikkelder wordt het vandaag niet meer. E = MC². Albert Einstein is er wereldberoemd mee geworden. De befaamde relativiteitstheorie. E= energie M=massa C= (licht)snelheid. En dan nu een enorm geforceerd bruggetje van hogere natuurkunde naar gewone taal. Komt ie:  Ga na of jouw tekst …

E = MC² Lees verder »

Read More
Jouw bevel is ons houvast

Jouw bevel is ons houvast

“Laat ik alvast gezegd hebben. Dat al die helden en helpers in de zorg mogen verwachten dat wij ons aan de regels houden.” Oei. Serious business. De minister-president wil dat we ons gedrag veranderen. Zo lang als nodig. Dat was uit één van de eerste persconferenties. Een week later zaten we weer met z’n allen …

Jouw bevel is ons houvast Lees verder »

Read More

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top