Eén man, twee wervelwinden

  • Door Willem Verdaasdonk
  • 06 april 2016
schrijfevent

taalblog

De klap van de voordeur verraadt dat Anouk binnen is. In alles wat ze doet, schuilt een haast bovenmenselijke dosis enthousiasme en energie. Haar typisch-Anouk-lichtblauwe-spijkerjasje en eigenwijze knotje met bijbehorende haarklem accentueren haar temperament op de een of andere manier. Aan het einde van de dag is ze nog net zo.

Discotheek

Joke is al even erg. Ze strooit voortdurend met allerlei stroomschema’s en Excelsheets, en op haar bureau ligt een bonte verzameling aan briefjes en zelfklevende memo’s waar geen andere sterveling ooit enige systematiek in zal ontdekken. Joke zelf wel, haar hoofd moet een discotheek zijn van binnen. Ze is directeur van de inhoud, chef planning en hoofd details. Doet ze met gemak door elkaar.

Subtiel

Mijn collega’s zijn multitaskers. Ik ben een man en zal dat nooit leren en daarom word ik met heldere opdrachten op pad gestuurd. Een voor een. Anouk en Joke willen het best voor mij op een briefje zetten. Nummertjes erbij. Kind kan de was doen. Ze brengen het heel subtiel. “O ja, Willem, heb je daar nog aan gedacht.” We genieten alle drie van de flow. We moeten er niet aan denken dat het over een paar weken al weer voorbij is.

Het organiseren van een schrijfevent over bloggen vreet bakken energie. Maar we hebben er toch een partij zin in. En het wordt me toch mooi!

Meer over

Deel dit artikel

Vond je dit interessant?

Abonneer je op de Taalalert. Dan krijg je regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.

Wij gaan altijd zorgvuldig om met je persoonsgegevens en gebruiken deze alleen om contact met jou op te kunnen nemen. Meer daarover in onze privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Gerelateerde artikelen

Over social media gesproken

Over ‘social media’ gesproken

Of moet je zeggen ‘sociale media’? Goed nieuws, het mag allebei. Nederlands of Engels dus. Maakt niet uit.  Tweede vraag: ‘is het enkelvoud of meervoud?’ Als je ‘sociale media’ gebruikt is het meervoud.  Sociale media hebben een grote invloed op de communicatie. Bij ‘social media’ kun je het enkelvoud gebruiken, zeker als het lidwoord ontbreekt.Social media …

Over ‘social media’ gesproken Lees verder »

Read More
De hier heb jij de chips etc

De hier-heb-je-de-chips,-wij-zijn-weg,-dus-lul-jij-maar-lekker-in-je-eentje-verder-test.

Als je tegen mensen praat, moet je al alles uit de kast halen om ze te boeien. Voordat je het in de gaten hebt, haken ze af. Bij geschreven tekst moet je nog meer je best doen om je lezer te boeien. Wat kun je hiermee? Doe net of je met je tekst naar een …

De hier-heb-je-de-chips,-wij-zijn-weg,-dus-lul-jij-maar-lekker-in-je-eentje-verder-test. Lees verder »

Read More
Invalshoek

Invalshoek

Met een goed gekozen invalshoek: verleid je de lezer sluit je aan op de belangstelling van de lezer baken je de inhoud af verbind je inhoud en emotie geef je een onderwerp een boeiende of zelfs onvoorspelbare wending Een wereld van verschil. Kijk eens naar de twee verschillende invalshoeken.  Partner in de zorg Familie en …

Invalshoek Lees verder »

Read More
Scroll naar top