Eén man, twee wervelwinden

schrijfevent

taalblog

De klap van de voordeur verraadt dat Anouk binnen is. In alles wat ze doet, schuilt een haast bovenmenselijke dosis enthousiasme en energie. Haar typisch-Anouk-lichtblauwe-spijkerjasje en eigenwijze knotje met bijbehorende haarklem accentueren haar temperament op de een of andere manier. Aan het einde van de dag is ze nog net zo.

Discotheek

Joke is al even erg. Ze strooit voortdurend met allerlei stroomschema’s en Excelsheets, en op haar bureau ligt een bonte verzameling aan briefjes en zelfklevende memo’s waar geen andere sterveling ooit enige systematiek in zal ontdekken. Joke zelf wel, haar hoofd moet een discotheek zijn van binnen. Ze is directeur van de inhoud, chef planning en hoofd details. Doet ze met gemak door elkaar.

Subtiel

Mijn collega’s zijn multitaskers. Ik ben een man en zal dat nooit leren en daarom word ik met heldere opdrachten op pad gestuurd. Een voor een. Anouk en Joke willen het best voor mij op een briefje zetten. Nummertjes erbij. Kind kan de was doen. Ze brengen het heel subtiel. “O ja, Willem, heb je daar nog aan gedacht.” We genieten alle drie van de flow. We moeten er niet aan denken dat het over een paar weken al weer voorbij is.

Het organiseren van een schrijfevent over bloggen vreet bakken energie. Maar we hebben er toch een partij zin in. En het wordt me toch mooi!

Meer over

Deel dit artikel

Vond je dit interessant?

Abonneer je op de Taalalert. Dan krijg je regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.

Wij gaan altijd zorgvuldig om met je persoonsgegevens en gebruiken deze alleen om contact met jou op te kunnen nemen. Meer daarover in onze privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Gerelateerde artikelen

Verhoog de pakkans met PAKHEM

Verhoog de pakkans met PAKHEM

Zo’n beetje elke tekst moet natuurlijk beginnen met een inleiding om de aandacht van de lezer te trekken. Compliment voor de schrijver als hij de lezer snel te pakken heeft. Lukt dit met alleen een mooie eerste zin? Helaas. Was het leven maar zo eenvoudig. Je kunt wel ijzersterk beginnen, maar als je tekst daarna …

Verhoog de pakkans met PAKHEM Lees verder »

Read More
Maak je korte lijn liever wat langer

Maak je korte lijn liever wat langer

Ons bedrijf kenmerkt zich al decennia door korte lijnen. We hanteren korte lijnen. Dit betekent dat we intern en extern helder communiceren. Op zo’n beetje elke website kom je het tegen. Profit, non profit, overheid: overal hebben ze ‘korte lijnen’. Mooi dat je ze hebt, maar ze maken geen indruk en ze komen niet binnen. …

Maak je korte lijn liever wat langer Lees verder »

Read More
Punt. Zo, dat was de laatste zin

Punt! Zo, dat was de laatste zin.

Genoeg? Of plak je er nog een achteraan? De tekstjes hieronder stoppen bij de zin voor de dikgedrukte zin. Was al best mooi, maar de dikgedrukte zinnen voegen toch wat toe. Je kunt versterken, samenvatten en zelfs verrassen. Kijk maar: Ons vaste team bestaat uit twaalf medewerkers en twee leidinggevenden. Daarnaast hebben wij vijf flexmedewerkers …

Punt! Zo, dat was de laatste zin. Lees verder »

Read More

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top