Eén man, twee wervelwinden

  • Door Willem Verdaasdonk
  • 06 april 2016
schrijfevent

taalblog

De klap van de voordeur verraadt dat Anouk binnen is. In alles wat ze doet, schuilt een haast bovenmenselijke dosis enthousiasme en energie. Haar typisch-Anouk-lichtblauwe-spijkerjasje en eigenwijze knotje met bijbehorende haarklem accentueren haar temperament op de een of andere manier. Aan het einde van de dag is ze nog net zo.

Discotheek

Joke is al even erg. Ze strooit voortdurend met allerlei stroomschema’s en Excelsheets, en op haar bureau ligt een bonte verzameling aan briefjes en zelfklevende memo’s waar geen andere sterveling ooit enige systematiek in zal ontdekken. Joke zelf wel, haar hoofd moet een discotheek zijn van binnen. Ze is directeur van de inhoud, chef planning en hoofd details. Doet ze met gemak door elkaar.

Subtiel

Mijn collega’s zijn multitaskers. Ik ben een man en zal dat nooit leren en daarom word ik met heldere opdrachten op pad gestuurd. Een voor een. Anouk en Joke willen het best voor mij op een briefje zetten. Nummertjes erbij. Kind kan de was doen. Ze brengen het heel subtiel. “O ja, Willem, heb je daar nog aan gedacht.” We genieten alle drie van de flow. We moeten er niet aan denken dat het over een paar weken al weer voorbij is.

Het organiseren van een schrijfevent over bloggen vreet bakken energie. Maar we hebben er toch een partij zin in. En het wordt me toch mooi!

Meer over

Deel dit artikel

Vond je dit interessant?

Abonneer je op de Taalalert. Dan krijg je regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.

Wij gaan altijd zorgvuldig om met je persoonsgegevens en gebruiken deze alleen om contact met jou op te kunnen nemen. Meer daarover in onze privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Gerelateerde artikelen

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd

mo·gen (mocht, heeft gemogen) 1 tot iets in staat zijn: er mogen zijn er aantrekkelijk uitzien 2 kunnen: zich mogen verheugen in grote populariteit3 het recht, de toestemming hebben: van mij mag het ik vind het goed; wat mag het zijn? vraag van een verkoper in een winkel4 (van een persoon) wel aardig vinden: ik mag hem wel5 mogelijk zijn: het mag wel waar zijn; het heeft niet zo mogen zijn verzuchting als iets prettigs niet is gebeurd; dat mocht je willen! schamper commentaar op …

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd Lees verder »

Read More
Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar

Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar

Vaak zien we van die standaard webtekstjes: ‘Onze geschiedenis’. Op zich goed om op je website te zetten hoe jouw organisatie uit het ei is gekropen. Geen organisatie is op dezelfde manier ontstaan, dus je kunt je lekker onderscheiden. Maar doe het dan wel goed.  Een paar tips: Noem het niet ‘onze geschiedenis’, maar ‘ons …

Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar Lees verder »

Read More
Over social media gesproken

Over ‘social media’ gesproken

Of moet je zeggen ‘sociale media’? Goed nieuws, het mag allebei. Nederlands of Engels dus. Maakt niet uit.  Tweede vraag: ‘is het enkelvoud of meervoud?’ Als je ‘sociale media’ gebruikt is het meervoud.  Sociale media hebben een grote invloed op de communicatie. Bij ‘social media’ kun je het enkelvoud gebruiken, zeker als het lidwoord ontbreekt.Social media …

Over ‘social media’ gesproken Lees verder »

Read More
Scroll naar top