Even sparren?
HomeTaalblogsDichter bij je klant met een vlog

Dichter bij je klant met een vlog

Een brede glimlach

De mensen achter je bedrijf. Zij maken het verschil. Vorige week nog vertelde mijn moeder vol enthousiasme over haar nieuwe badkamer. Ze had drie winkels bezocht. En ze was bij de laatste direct overstag gegaan. Eerst ging het over de kastjes, tegeltjes en de douchekop, maar al gauw vertelde ze uitgebreid over hoe ze geholpen was. Ze had met de verkoper zitten keuvelen over van alles en nog wat. En vervolgens gebrainstormd over haar ideale badkamer. Bovendien dacht hij mee over de kosten. Hij wist alles binnen haar budget te houden. Met een brede glimlach ging mijn moeder naar huis. En die andere winkels ging ze afbellen, die dachten toch niet echt mee.

De vent achter de tent

Het draait om de vent achter de tent. De mensen achter je bedrijf. Met vlogs kun je je menselijke kant laten zien. Het gaat verder dan het presenteren van je logo, slogan of klantvoordelen. Je kunt je klant bijvoorbeeld een kijkje in de keuken gunnen. Met wie krijgt hij te maken als hij bij jullie binnenstapt? En hoe pakken jullie zijn vraag aan? Wie zetten zich daar allemaal voor in? Laat dit op een snelle en laagdrempelige manier zien. Maak een vlog.

Die weet waar hij het over heeft

Verder kun je snel inspelen op vragen die leven bij je klanten. Maken ze zich ergens zorgen over? Of willen ze snel een antwoord op een vraag? Met een vlog kun je op een persoonlijke manier antwoord geven. En het mooie is dat je zo ook je expertise bewijst. “Kijk, die weet waar hij het over heeft.” Je hoort het de klant denken.

En altijd met de klant meedenkt

En over je expertise gesproken. Wat dacht je van vlogs waarin jij je kijkers tips geeft? Tips waar ze direct iets aan hebben. Dat is nog eens met de klant meedenken. Je komt op een sympathieke manier op de radar en bij vragen weten ze jou te vinden. Je hebt bewezen dat je hem op een snelle en persoonlijke manier helpt.

Benut de kansen van vlogs. Je hebt je smartphone vrijwel altijd bij de hand en de expertise bezit je. Nu alleen nog weten hoe je dat verpakt in korte, laagdrempelige vlogs. Wij van Taaluilen helpen je graag. Klik hier voor een leuke training waarin je leert om je eigen vlogs te maken.

Laatst gewijzigd op 5 januari 2018
Foto's met dank aan o.a. shutterstock.com en unsplash.com

Vond je dit interessant?

Abonneer je op de Taalalert. Dan krijg je regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact opnemen?

Vul je nummer in en we bellen je zo snel mogelijk terug.


Ontvang gratis Taalalerts!

Blijf op de hoogte. Je ontvangt regelmatig leerzame artikelen in je mailbox.
Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.