• 0572 - 79 20 23
  • info@taaluilen.nl

Overbodige werkwoorden-test

  • Door Jos Verdaasdonk
  • 11 februari 2017
hulpwerkwoorden

werkwoorden

Tijdens de eerste bijeenkomst gaan we de werking van de nieuwe printer demonstreren. Daarbij zullen we uitdrukkelijk ingaan op de wijze waarop deze in het onderwijs ingezet zou kunnen worden. De tweede bijeenkomst zal in het teken staan van verruiming van het didactische arsenaal. Na beide sessies willen wij graag met u in gesprek om het vervolgtraject in beeld te kunnen brengen.

Overbodig

Met name in schrijftaal gebruiken we heel vaak, heel veel overbodige hulpwerkwoorden. Het gaat vooral om dit rijtje: willen, kunnen, mogen, moeten, zullen en gaan.

Streep die overbodige hulpwerkwoorden weg! Ze maken de zin lang en formeel. Bovendien verliezen de zinnen hierdoor hun kracht.

Doel van de test

De tekst ontdoen van alle overbodige hulpwerkwoorden.

Hoe werkt de test?

Overbodige werkwoorden-test

Uitwerking

Tijdens de eerste bijeenkomst gaan we de werking van de nieuwe printer demonstreren. Daarbij zullen we uitdrukkelijk ingaan op de wijze waarop deze in het onderwijs ingezet zou kunnen worden. De tweede bijeenkomst zal in het teken staan van verruiming van het didactische arsenaal. Na beide sessies willen wij graag met u in gesprek gaan om het vervolgtraject in beeld te kunnen brengen.

Tijdens de eerste bijeenkomst demonstreren we de werking van de nieuwe printer. Daarbij gaan we uitdrukkelijk in op de wijze waarop deze in het onderwijs ingezet kan worden. De tweede bijeenkomst staat geheel in het teken van verruiming van het didactische arsenaal. Na beide sessies brengen we in een gesprek het vervolgtraject in beeld.

Meer over

Deel dit artikel

Scroll naar boven