De hier-heb-je-de-chips,-wij-zijn-weg,-dus-lul-jij-maar-lekker-in-je-eentje-verder-test.

  • Door Willem Verdaasdonk
  • 10 maart 2021
De hier heb jij de chips etc

Als je tegen mensen praat, moet je al alles uit de kast halen om ze te boeien. Voordat je het in de gaten hebt, haken ze af. Bij geschreven tekst moet je nog meer je best doen om je lezer te boeien.

Wat kun je hiermee? Doe net of je met je tekst naar een feestje gaat. Je leest hem voor en kijkt of je mensen kunt boeien. Blijven ze hangen bij de statafel of rennen ze weg? 

Poging 1, lezen maar:

Ons bedrijf werkt in opdracht van verschillende opdrachtgevers zoals bouwbedrijven, tuinbouwkwekerijen, industrie- en transportbedrijven, gemeenten, hoveniers, agrarische bedrijven en particulieren. Om tot een goed eindresultaat te komen, vinden wij kwaliteit en duurzaamheid erg belangrijk. We proberen dit met adviezen naar de klant toe te verduidelijken, zodat deze bekend is met de verschillende mogelijkheden. In onze optiek is duurzaamheid echt iets wat past bij ‘people, planet en profit’. 

Wat is er gebeurd met je publiek?

Sta je alleen? Is iedereen weggelopen. Ik denk het wel. Jammer joh.

Poging 2, lezen maar:

We hebben veel verschillende opdrachtgevers. In de bouw, tuinbouw en industrie. Maar ook transportbedrijven, gemeenten, hoveniers, agrarische bedrijven. En zelfs particulieren. De klant is kritisch, maar we zijn zelf nog scherper op wat we uiteindelijk opleveren. Kwaliteit en nog eens kwaliteit. En de klanten kijken ook steeds meer naar duurzaamheid. Waar we blij van worden is dat ‘duurzaamheid’ ook echt begint te leven. Niet iets wat moet, maar iets wat je gewoon doet. 

Wat is er gebeurd met je publiek?

De meesten staan er nog? Dan heb je geluk. Het is ook nog net vol te houden.

Laatste poging, lezen maar:

Dan zit je met een aannemer of een tuinder. Een paar weken geleden met een gemeentesecretaris, weer een heel ander type. Volgende week met de inkoper van Hailee, daar werkt een man of 600. Dat is genieten, al die verschillende mensen uit al die verschillende bedrijven. Familiebedrijven is weer een tak van sport op zich. Als het geld kost, is dat direct hun geld. Vaak zuur verdiend door opa of vader. Dan mag je geen kwaliteit leveren, dat móét je. Onze lat ligt hoog. Het is zeker twee jaar geleden dat er plastic in de loods lag. Weg met die zooi. Of verkopen moeilijk is? Geen idee, want ik verkoop niet, ik adviseer. Voel je ‘m?

Wat is er gebeurd met je publiek?

Hangen ze aan je lippen? Logisch. Goed gedaan!

Meer over

Deel dit artikel

Vond je dit interessant?

Abonneer je op de Taalalert. Dan krijg je regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.

Wij gaan altijd zorgvuldig om met je persoonsgegevens en gebruiken deze alleen om contact met jou op te kunnen nemen. Meer daarover in onze privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Gerelateerde artikelen

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd

mo·gen (mocht, heeft gemogen) 1 tot iets in staat zijn: er mogen zijn er aantrekkelijk uitzien 2 kunnen: zich mogen verheugen in grote populariteit3 het recht, de toestemming hebben: van mij mag het ik vind het goed; wat mag het zijn? vraag van een verkoper in een winkel4 (van een persoon) wel aardig vinden: ik mag hem wel5 mogelijk zijn: het mag wel waar zijn; het heeft niet zo mogen zijn verzuchting als iets prettigs niet is gebeurd; dat mocht je willen! schamper commentaar op …

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd Lees verder »

Read More
Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar

Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar

Vaak zien we van die standaard webtekstjes: ‘Onze geschiedenis’. Op zich goed om op je website te zetten hoe jouw organisatie uit het ei is gekropen. Geen organisatie is op dezelfde manier ontstaan, dus je kunt je lekker onderscheiden. Maar doe het dan wel goed.  Een paar tips: Noem het niet ‘onze geschiedenis’, maar ‘ons …

Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar Lees verder »

Read More
Over social media gesproken

Over ‘social media’ gesproken

Of moet je zeggen ‘sociale media’? Goed nieuws, het mag allebei. Nederlands of Engels dus. Maakt niet uit.  Tweede vraag: ‘is het enkelvoud of meervoud?’ Als je ‘sociale media’ gebruikt is het meervoud.  Sociale media hebben een grote invloed op de communicatie. Bij ‘social media’ kun je het enkelvoud gebruiken, zeker als het lidwoord ontbreekt.Social media …

Over ‘social media’ gesproken Lees verder »

Read More
Scroll naar top