Even sparren?
HomeTaalbankTekstchecksDe verandering van spijs doet eten-test

De verandering van spijs doet eten-test

Verandering spijs doet eten

Elke onderneming wordt geconfronteerd met risico’s. Risico’s kunnen betrekking hebben op uw bedrijf, uw werknemers maar ook op u persoonlijk. Verzekeren van risico’s is overigens niet persé de beste oplossing.
Onze werkwijze begint met inzicht in uw risico’s. Waar heeft u als ondernemer mee te maken? Aan welke risico’s wordt uw bedrijf blootgesteld? Met onze jarenlange ervaring op de ondernemersmarkt kunnen wij u helpen de mogelijke risico’s van uw bedrijfsvoering te beheersen.

Wat valt je op?

In deze tekst lees je zes keer het woord risico. Erg? Valt op zich wel mee, maar het komt wat knullig over. Woordherhaling sluipt er gauw in. De schrijver ziet het zelf niet meer na het nodige gestoei met zinnen.

De herhaling hoeft trouwens niet vaak voor te komen. Soms is de terugkeer van een bijzonder woord of bijzondere constructie al opvallend genoeg om storend te zijn. Varieer dus voor de broodnodige variatie (!!).

Uitleg van de test

Check met deze test of je tekst herhalende woorden bevat. Moet je onverhoopt woorden vervangen en heb je geen inspiratie? Ga dan eens naar deze site.

Verandering spijs doet eten-test

Vond je dit interessant?

Abonneer je op de Taalalert. Dan krijg je regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact opnemen?

Vul je nummer in en we bellen je zo snel mogelijk terug.


Ontvang gratis Taalalerts!

Blijf op de hoogte. Je ontvangt regelmatig leerzame artikelen in je mailbox.
Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.