• 0572 - 79 20 23
  • info@taaluilen.nl

Vacatureteksten laten schrijven

Het gaat goed met je organisatie. En je bent op zoek naar een nieuwe werknemer. Vind je het schrijven van de vacaturetekst lastig? Of heb je te weinig tijd? Wij helpen je graag met het schrijven van een aantrekkelijke vacature.

Meer weten?

Over vacatureteksten laten schrijven? Wij kunnen je daarbij helpen. Dus haak ons aan. Eerst zelf proberen? Download dan onze whitepaper over copywriting.

Vacature schrijven

Op dit moment zijn veel organisaties op zoek naar personeel om functies in te vullen. Want er is een groot tekort aan arbeidskrachten. Ligt voor jouw organisatie het toekomstig personeel ook niet voor het oprapen? Des te belangrijker dat je een aantrekkelijke vacature hebt. De keuze is reuze op dit moment voor werkzoekenden. Dus hoe zorg je ervoor dat jouw vacature erbovenuit steekt? Dat je kandidaten enthousiasmeert voor joú te gaan. Dat ze nog nét niet naar die solliciteerbutton vliegen?

Copywriting

Laat ons je vacature schrijven. Wat je daarvoor terugkrijgt? Een tekst die lekker leest voor je kandidaten. Waarom is het zo bijzonder om voor jouw organisatie te werken? En wat is de meerwaarde van je toekomstige kandidaat binnen je organisatie? Vertel vooral wat voor aantrekkelijke primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden jij in petto hebt. Maar ook wat voor eigenschappen hij of zij moet bezitten. Voordat we beginnen met je vacature halen we deze informatie bij je op. En vertel je ons wat voor tone of voice je ’t liefste wilt. Daarna starten wij met schrijven.

Tone of voice

De tone of voice van je vacaturetekst moet passen bij je organisatie. Die moet ’t zelfde karakter hebben waar jij en je team voor staan. En voor gaan. Vind je het fijn om de tone of voice van je vacaturetekst samen even onder de loep te nemen? Doen we. Met verschillende tekstjes bekijken we welke tone of voice ’t beste past. En waar jij en je team je goed bij voelen. Dat gebruiken we als basis voor het schrijven van je vacaturetekst.

Cursus vacatureteksten schrijven

Zelf leren hoe je een aantrekkelijke vacaturetekst schrijft? Dat leren wij je binnen één dagdeel. Een vacaturetekst zonder clichés. Maar een pakkend verhaal waarmee jij een kandidaat verovert. Je krijgt tijdens de training voldoende handvaten. Welke precies? Waar een vacaturetekst minimaal aan moet voldoen bijvoorbeeld. En hoe jij je in de kandidaat verplaatst. Maar ook hoe je sterk begint en eindigt.
Kortom: een training boordevol tips voor het schrijven van een aantrekkelijke vacaturetekst.

Schrijfcursus tone of voice

Soms heb je langer de tijd nodig voor het bepalen van een tone of voice. Bijvoorbeeld als je niet weet wat je wilt of wat bij je past. Of als je ouderwets schrijft en écht iets anders wilt. Het kan ook zijn dat je er met collega’s niet uitkomt. Omdat jullie meningen in schrijfstijl verschillen. Helpen wij je graag bij. Na deze cursus heb je met je team een tone of voice bepaald. Eentje waar iedereen achterstaat. Een mooie basis voor de schrijfstijl van je vacaturetekst. En al je andere communicatiemiddelen.

Deze lefhebbers hebben wij al blij gemaakt met copywriting

"Taaluilen heeft een bruisende sfeerimpressie gemaakt. Zeer professionele voorbereiding en relaxte sfeer tijdens opnames. "
Ellen IJsseldijk | SKBG
"Deze workshop was een feestje voor alle aanwezigen en heeft zeker bijgedragen aan het zelfvertrouwen van de leerlingen, die met meer vaardigheden en kennis van een aantal basisprincipes van vloggen naar huis gingen."
Sylvia Goossens | Stichting Carmelcollege
"‘Doorlezen of afhaken’, was de titel van de schrijftraining die Taaluilen voor Teamwork verzorgde. Die leverde een hoge tevredenheidsscore op en heel positieve reacties van onze cursisten. Een daarvan was ‘Inspirerend, grappig, gezellig, goede tips’. Dit vat de kwaliteiten van Taaluilen wat ons betreft prima samen."
Tony en Marcel | Teamwork
“Smakelijk schrijven. Iedereen kan het, zo stelt Taaluilen tijdens de schrijftraining. Het blijkt vooral een kwestie van anders denken te zijn. Taaluilen leert het ons in nog geen twee uur tijd. En dan komen de woorden haast als vanzelf op papier. Woorden die veel meer impact hebben. Geen broodjes afhaak meer.”
Daan van den Broek | Tjongerschans Ziekenhuis Heerenveen
"Taaluilen leert je eenvoudig en smakelijk schrijven. Het recept: humor, concrete tips, voorbeelden en vooral veel met taal aan de gang."
Manfred Besselink | Cabo
"Taaluilen inspireert. ‘Kort en eenvoudig ’is het devies. Schrijf zoals je praat dus. Zelfs onze calculatoren rekenen nu op letters."
Elles Wittenhorst Hoogeboom | Hoogeboom Raalte

Klaar om impact te maken met je teksten?

Waar je doelgroep niet meer omheen kan? Wij ook! Dus haak ons aan. Eerst zelf proberen? Download dan onze whitepaper over copywriting en leer hoe je met betere teksten en de kracht van storytelling betrokkenheid creëert bij je klanten en ze aanzet tot actie.

Whitepaper copywriting
Scroll naar boven