• 0572 - 79 20 23
  • info@taaluilen.nl

Redigeren van teksten

Je doelgroep prikkelen met de beste teksten. Dat is wat je wilt. Je weet wat jij je lezer wil vertellen. Het komt alleen niet uit je pen. Of je hebt het te druk met andere dingen. Wij redigeren je teksten. Van een braaf bedrijfsreglement, naar een personeelshandboek dat écht gelezen en begrepen wordt door je werknemers. Of een aantrekkelijke schoolgids die ouders en leerlingen écht begrijpen. En nog lezen met plezier ook.

Meer weten?

Over het redigeren van teksten? Wij kunnen je daarbij helpen. Dus haak ons aan. Eerst zelf proberen? Download dan onze whitepaper over copywriting.

Copywriting

Doen waar je goed in bent. Daar steek je graag je tijd in. Maar toch moet je ook flink wat teksten schrijven. Want je organisatie heeft met communicatiemiddelen te maken. Waar jij je doelgroep mee wil raken. Lukt het schrijven van deze teksten je niet? Of krijg je geen mooie samenhang in je verhaal? Misschien zijn je teksten te afstandelijk geschreven en haakt de lezer af. Maar dat hoeft niet langer. Wij redigeren je teksten. Lange en korte. En trekken de lezer naar jou toe. Hoe? Lekkere korte en krachtige zinnen. Een mooie en logische opbouw. Passend bij het medium. En met de juiste tone of voice.

Tone of voice

Een tekst moet bij je organisatie passen. Het moet ’t zelfde karakter hebben waar jij en je team voor staan. En voor gaan. Daarom bespreken we vooraf samen met jou (en je team) de tone of voice. Met verschillende tekstjes bekijken we welke tone of voice ’t beste past. En waar jij en je team je goed bij voelen. Dat is dé basis voor het redigeren van jouw teksten. Teksten waar je organisatie zich echt mee kan identificeren.

Schrijfcursus tone of voice

Soms heb je langer de tijd nodig voor het bepalen van een tone of voice. Bijvoorbeeld als je niet weet wat je wilt of wat bij je past. Of als je ouderwets schrijft en écht iets anders wilt. Het kan ook zijn dat je er met collega’s niet uitkomt. Omdat jullie meningen in schrijfstijl verschillen. Helpen wij je graag bij. Na deze cursus heb je met je team een tone of voice bepaald. Eentje waar iedereen achterstaat.

Deze lefhebbers hebben wij al blij gemaakt met copywriting

"Taaluilen heeft een bruisende sfeerimpressie gemaakt. Zeer professionele voorbereiding en relaxte sfeer tijdens opnames. "
Ellen IJsseldijk | SKBG
"Deze workshop was een feestje voor alle aanwezigen en heeft zeker bijgedragen aan het zelfvertrouwen van de leerlingen, die met meer vaardigheden en kennis van een aantal basisprincipes van vloggen naar huis gingen."
Sylvia Goossens | Stichting Carmelcollege
"‘Doorlezen of afhaken’, was de titel van de schrijftraining die Taaluilen voor Teamwork verzorgde. Die leverde een hoge tevredenheidsscore op en heel positieve reacties van onze cursisten. Een daarvan was ‘Inspirerend, grappig, gezellig, goede tips’. Dit vat de kwaliteiten van Taaluilen wat ons betreft prima samen."
Tony en Marcel | Teamwork
“Smakelijk schrijven. Iedereen kan het, zo stelt Taaluilen tijdens de schrijftraining. Het blijkt vooral een kwestie van anders denken te zijn. Taaluilen leert het ons in nog geen twee uur tijd. En dan komen de woorden haast als vanzelf op papier. Woorden die veel meer impact hebben. Geen broodjes afhaak meer.”
Daan van den Broek | Tjongerschans Ziekenhuis Heerenveen
"Taaluilen leert je eenvoudig en smakelijk schrijven. Het recept: humor, concrete tips, voorbeelden en vooral veel met taal aan de gang."
Manfred Besselink | Cabo
"Taaluilen inspireert. ‘Kort en eenvoudig ’is het devies. Schrijf zoals je praat dus. Zelfs onze calculatoren rekenen nu op letters."
Elles Wittenhorst Hoogeboom | Hoogeboom Raalte

Klaar om impact te maken met je teksten?

Waar je doelgroep niet meer omheen kan? Wij ook! Dus haak ons aan. Eerst zelf proberen? Download dan onze whitepaper over copywriting en leer hoe je met betere teksten en de kracht van storytelling betrokkenheid creëert bij je klanten en ze aanzet tot actie.

Whitepaper copywriting
Scroll naar boven