Offerte laten schrijven - Taaluilen
  • 0572 - 79 20 23
  • info@taaluilen.nl

Offertes schrijven

Je hebt een goed gesprek gehad met een potentiële klant. En je mag hem een voorstel sturen. Kun je de juiste woorden niet vinden voor het schrijven van je offerte? Of vind je het opstellen van een offerte überhaupt lastig? Schrijven wij hem toch voor je?

Meer weten?

Over hoe jij het schrijven van je offertes uit handen kan geven? Wij kunnen je daarbij helpen. Dus haak ons aan. Eerst zelf proberen? Download dan onze whitepaper over copywriting.

Offertes

Een offerte. Of beter gezegd: een voorstel. Je hebt er vast mee te maken binnen je organisatie. En als je er een schrijft, wil je natuurlijk een overtuigend akkoord. Een dikke vette handtekening. Zo, die is binnen. Maar vind je het schrijven van een goeie offerte lastig? Kom je niet snel tot de clou? En is je voorstel te lang met lange zinnen? Dat is niet wat je wilt. Je potentiële klant moet lekker door je offerte heen kunnen lezen. Korte zinnen. Gelijk to the point komen. Weten waar je aan toe bent. En natuurlijk: enthousiast worden. Zo krijg jij met plezier die handtekening.

Copywriting

Laat ons je offerte schrijven. Wat je daarvoor terugkrijgt? Een kort, maar krachtig voorstel voor je potentiële klant. Jouw lezer wordt meegenomen in je verhaal. En getriggerd om voor jou te kiezen. Wij hebben veel ervaring met het schrijven van aantrekkelijke offertes. Winnende offertes zelfs. En dat is wat jij wilt, toch? We verdiepen ons in je onderwerp. En bepalen samen je tone of voice. Die moet natuurlijk aansluiten bij je lezer. Hij moet getriggerd worden!

Tone of voice

Maar de tekst van je offerte moet ook bij je organisatie passen. Moet ’t zelfde karakter hebben waar jij en je team voor staan. En voor gaan. Vind je het fijn om de tone of voice van je offerte ook even onder de loep te nemen? Doen we. Met verschillende tekstjes bekijken we welke tone of voice ’t beste past. En waar jij en je team je goed bij voelen. Dat gebruiken we als basis voor het schrijven van je offerte.

Schrijfcursus tone of voice

Soms heb je langer de tijd nodig voor het bepalen van een tone of voice. Bijvoorbeeld als je niet weet wat je wilt of wat bij je past. Of als je ouderwets schrijft en écht iets anders wilt. Het kan ook zijn dat je er met collega’s niet uitkomt. Omdat jullie meningen in schrijfstijl verschillen. Helpen wij je graag bij. Na deze cursus heb je met je team een tone of voice bepaald. Eentje waar iedereen achterstaat. Een mooie basis voor de schrijfstijl van je offertes. En natuurlijk voor al je andere communicatiemiddelen.

Cursus offerte schrijven

Zelf leren om aantrekkelijke offertes te schrijven? Dat leren wij je binnen één dagdeel. Een offerte waarbij je gelijk to the point komt. Lekker recht toe recht aan. Je lezer wordt geprikkeld. Je krijgt voldoende handvaten tijdens de training. Welke precies? Zoals hoe jij je in de lezer verplaatst bijvoorbeeld. En hoe je sterk begint en eindigt. Maar ook waar een goeie offerte aan moet voldoen. Kortom: een training boordevol schrijftips.

Deze lefhebbers hebben wij al blij gemaakt met copywriting

"Taaluilen heeft een bruisende sfeerimpressie gemaakt. Zeer professionele voorbereiding en relaxte sfeer tijdens opnames. "
Ellen IJsseldijk | SKBG
"Deze workshop was een feestje voor alle aanwezigen en heeft zeker bijgedragen aan het zelfvertrouwen van de leerlingen, die met meer vaardigheden en kennis van een aantal basisprincipes van vloggen naar huis gingen."
Sylvia Goossens | Stichting Carmelcollege
"‘Doorlezen of afhaken’, was de titel van de schrijftraining die Taaluilen voor Teamwork verzorgde. Die leverde een hoge tevredenheidsscore op en heel positieve reacties van onze cursisten. Een daarvan was ‘Inspirerend, grappig, gezellig, goede tips’. Dit vat de kwaliteiten van Taaluilen wat ons betreft prima samen."
Tony en Marcel | Teamwork
“Smakelijk schrijven. Iedereen kan het, zo stelt Taaluilen tijdens de schrijftraining. Het blijkt vooral een kwestie van anders denken te zijn. Taaluilen leert het ons in nog geen twee uur tijd. En dan komen de woorden haast als vanzelf op papier. Woorden die veel meer impact hebben. Geen broodjes afhaak meer.”
Daan van den Broek | Tjongerschans Ziekenhuis Heerenveen
"Taaluilen leert je eenvoudig en smakelijk schrijven. Het recept: humor, concrete tips, voorbeelden en vooral veel met taal aan de gang."
Manfred Besselink | Cabo
"Taaluilen inspireert. ‘Kort en eenvoudig ’is het devies. Schrijf zoals je praat dus. Zelfs onze calculatoren rekenen nu op letters."
Elles Wittenhorst Hoogeboom | Hoogeboom Raalte

Klaar om impact te maken met je teksten?

Waar je doelgroep niet meer omheen kan? Wij ook! Dus haak ons aan. Eerst zelf proberen? Download dan onze whitepaper over copywriting en leer hoe je met betere teksten en de kracht van storytelling betrokkenheid creëert bij je klanten en ze aanzet tot actie.

Whitepaper copywriting
Scroll naar boven