Blogs laten schrijven - Taaluilen
  • 0572 - 79 20 23
  • info@taaluilen.nl

Blogs laten schrijven

Je wil bloggen voor je organisatie. Kennis en tips delen. Je doelgroep inspireren en in beweging krijgen. Alleen je vindt bloggen lastig. Of je hebt er geen tijd voor. Je blogs laten schrijven is dan dé oplossing.

Meer weten?

Over hoe wij jouw blogs naar een hoger niveau tillen? Wij kunnen je daarbij helpen. Dus haak ons aan. Eerst zelf proberen? Download dan onze whitepaper over copywriting.

Waarom bloggen

In jouw organisatie wemelt het vast van de mooie verhalen. Unieke verhalen. Die verteld moeten worden. En dan hebben we het niet over een commerciële tekst vol met beloftes. Over je kwaliteit. Service. En lage prijs. Maar een verhaal dat jouw doelgroep een kijkje achter je schermen geeft. Over de cultuur binnen je organisatie. Welke mensen er bij je werken. Hoe jouw product of dienst tot stand komt. Of waarom jouw school de beste keus is voor een leerling. Grote kans dat jij je doelgroep raakt. Je organisatie verandert voor de lezer in een plek waar mensen mooie dingen doen. Resultaat? Je organisatie of school begint te leven.

Copywriting

“Ik wil wel bloggen, maar geen idee hoe het moet”, horen wij geregeld. Natuurlijk wil je dat jouw blogs gelezen worden. Of misschien heb je geen tijd voor het schrijven ervan. Wij hebben bakken met ervaring als het gaat om het schrijven van korte en lange blogs. Dus nemen je deze taak met liefde uit handen.

Nu is het aan jou

Jij bent aan de beurt. Want we hebben twee vragen voor je. Eén: durf jij je blogteksten aan ons uit handen te geven? Zo ja? Vertel ons over je organisatie en je doelgroep. Zoveel als jij wilt. Samen bedenken we verschillende onderwerpen en invalshoeken die passen bij je doelgroep. Je blogs worden SEO geschreven. Wat dit voor jou betekent? Je blog is online makkelijker vindbaar voor je potentiële doelgroep. Voordat we beginnen met schrijven bepalen we samen de tone of voice.

Tone of voice

Een tekst moet bij je organisatie passen. Het moet ’t zelfde karakter hebben waar jij en je team voor staan. En voor gaan. Daarom bespreken we vooraf samen met jou (en je team) de tone of voice. Met verschillende tekstjes bekijken we welke tone of voice ’t beste past. En waar jij en je team je goed bij voelen. Dat is dé basis voor het schrijven van jouw blogs. Teksten waar je organisatie zich echt mee kan identificeren.

Schrijfcursus tone of voice

Soms heb je langer de tijd nodig voor het bepalen van een tone of voice. Bijvoorbeeld als je niet weet wat je wilt of wat bij je past. Of als je ouderwets schrijft en écht iets anders wilt. Het kan ook zijn dat je er met collega’s niet uitkomt. Omdat jullie meningen in schrijfstijl verschillen. Helpen wij je graag bij. Na deze cursus heb je met je team een tone of voice bepaald. Eentje waar iedereen achterstaat. Een mooie basis voor de schrijfstijl van al je communicatiemiddelen.

Cursus bloggen

Zelf leren om rake blogteksten te schrijven? In één dagdeel leren wij je hoe je gericht en effectief een blog schrijft. Eentje die gelezen wordt door je doelgroep. Je krijgt voldoende handvaten tijdens de training. Je leert hoe jij je in de lezer verplaatst. Hoe je sterk begint en eindigt. En hoe je aantrekkelijk schrijft. Kortom: een dag boordevol schrijftools.

Deze lefhebbers hebben wij al blij gemaakt met copywriting

"Taaluilen heeft een bruisende sfeerimpressie gemaakt. Zeer professionele voorbereiding en relaxte sfeer tijdens opnames. "
Ellen IJsseldijk | SKBG
"Deze workshop was een feestje voor alle aanwezigen en heeft zeker bijgedragen aan het zelfvertrouwen van de leerlingen, die met meer vaardigheden en kennis van een aantal basisprincipes van vloggen naar huis gingen."
Sylvia Goossens | Stichting Carmelcollege
"‘Doorlezen of afhaken’, was de titel van de schrijftraining die Taaluilen voor Teamwork verzorgde. Die leverde een hoge tevredenheidsscore op en heel positieve reacties van onze cursisten. Een daarvan was ‘Inspirerend, grappig, gezellig, goede tips’. Dit vat de kwaliteiten van Taaluilen wat ons betreft prima samen."
Tony en Marcel | Teamwork
“Smakelijk schrijven. Iedereen kan het, zo stelt Taaluilen tijdens de schrijftraining. Het blijkt vooral een kwestie van anders denken te zijn. Taaluilen leert het ons in nog geen twee uur tijd. En dan komen de woorden haast als vanzelf op papier. Woorden die veel meer impact hebben. Geen broodjes afhaak meer.”
Daan van den Broek | Tjongerschans Ziekenhuis Heerenveen
"Taaluilen leert je eenvoudig en smakelijk schrijven. Het recept: humor, concrete tips, voorbeelden en vooral veel met taal aan de gang."
Manfred Besselink | Cabo
"Taaluilen inspireert. ‘Kort en eenvoudig ’is het devies. Schrijf zoals je praat dus. Zelfs onze calculatoren rekenen nu op letters."
Elles Wittenhorst Hoogeboom | Hoogeboom Raalte

Klaar om impact te maken met je teksten?

Waar je doelgroep niet meer omheen kan? Wij ook! Dus haak ons aan. Eerst zelf proberen? Download dan onze whitepaper over copywriting en leer hoe je met betere teksten en de kracht van storytelling betrokkenheid creëert bij je klanten en ze aanzet tot actie.

Whitepaper copywriting
Scroll naar boven