• 0572 - 79 20 23
  • info@taaluilen.nl

Teamontwikkeling

Een professioneel team. Dat wil iedere organisatie. Scherp op de inhoud. Alles tegen elkaar durven zeggen. Kortgezegd: een professioneel team. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Een sterk team ontwikkelen?

Helpen we je bij

Belbin rollen

In ieder goedwerkend team moeten vier rollen terugkomen. Hier gaan we met je team mee aan de slag. Ook bespreken we rollen die juist nadelig werken voor je team. Het verschil tussen de rollen laat zien wat de toegevoegde waarde van elk teamlid is. Vanuit zijn specifieke rol. Duidelijke teamrollen zorgen ervoor dat kritiek niet persoonlijk wordt opgevat.

1000x800_0005_IMG_3322

Welke rol past?

Samen met het team kijken we welke rol het best bij iedereen past. We overleggen wie welke rol wanneer aanneemt. Zoals bij een vergadering. Of tijdens een conflict. Resultaat? Teamleden herkennen de eigenschappen die passen bij iedere rol. Hierdoor zal het gedrag dat bij deze rol hoort sneller geaccepteerd worden van de ander. Dat is wat je wilt.

Samenwerken

De juiste rol bij het juiste teamlid zorgt ervoor dat je als team professioneel wordt. Je merkt dat teamleden elkaar makkelijker feedback kunnen geven. En dat zij kritischer naar elkaar gaan kijken. Dat is nodig in iedere succesvolle organisatie. Persoonlijke relaties en emoties staan het bedrijfsbelang niet meer in de weg. Want er wordt vanuit een rol gehandeld. Dus wordt het minder persoonlijk opgevat. Dit zorgt ervoor dat conflicten minder snel uit de hand lopen. Uitkomst? Een goede sfeer met een fijne onderlinge samenwerking en ontwikkeling binnen je team.

Wat levert de training op?

  • Een professioneel team. Met het bedrijfsbelang voorop.
  • Ieder teamlid heeft een eigen rol. Feedback niet op de persoon, maar op de rol.
  • Kritiek wordt niet persoonlijk opgevat.
  • Ieder teamlid weet wat er van hem verwacht wordt.
  • Ieder teamlid draagt bij aan de ontwikkeling van het team.
  • Ieder teamlid weet wat zijn valkuilen zijn en welk gedrag daarbij hoort.

Deze lefhebbers hebben wij al blij gemaakt met teamontwikkeling

"Taaluilen heeft een bruisende sfeerimpressie gemaakt. Zeer professionele voorbereiding en relaxte sfeer tijdens opnames. "
Ellen IJsseldijk | SKBG
"Deze workshop was een feestje voor alle aanwezigen en heeft zeker bijgedragen aan het zelfvertrouwen van de leerlingen, die met meer vaardigheden en kennis van een aantal basisprincipes van vloggen naar huis gingen."
Sylvia Goossens | Stichting Carmelcollege
"‘Doorlezen of afhaken’, was de titel van de schrijftraining die Taaluilen voor Teamwork verzorgde. Die leverde een hoge tevredenheidsscore op en heel positieve reacties van onze cursisten. Een daarvan was ‘Inspirerend, grappig, gezellig, goede tips’. Dit vat de kwaliteiten van Taaluilen wat ons betreft prima samen."
Tony en Marcel | Teamwork
“Smakelijk schrijven. Iedereen kan het, zo stelt Taaluilen tijdens de schrijftraining. Het blijkt vooral een kwestie van anders denken te zijn. Taaluilen leert het ons in nog geen twee uur tijd. En dan komen de woorden haast als vanzelf op papier. Woorden die veel meer impact hebben. Geen broodjes afhaak meer.”
Daan van den Broek | Tjongerschans Ziekenhuis Heerenveen
"Taaluilen leert je eenvoudig en smakelijk schrijven. Het recept: humor, concrete tips, voorbeelden en vooral veel met taal aan de gang."
Manfred Besselink | Cabo
"Taaluilen inspireert. ‘Kort en eenvoudig ’is het devies. Schrijf zoals je praat dus. Zelfs onze calculatoren rekenen nu op letters."
Elles Wittenhorst Hoogeboom | Hoogeboom Raalte
communicatievelingen-met-oog-voor-rake-communicatie.

Teamontwikkeling nodig?

De eerste stap is gezet. ’t Besef dat je team professioneler moet handelen is er. Samen aan de slag om je team sterker te maken?

Scroll naar boven