• 0572 - 79 20 23
  • info@taaluilen.nl

Profileringsboekje

Zo vertel je ouders en leerlingen makkelijk over je school. Het profileringsboekje is hét boekje waarmee jij trots over je onderwijs vertelt.

Visie ontwikkelen?

Heb je nog geen heldere missie, visie en kernwaarden? Helpen wij je bij. Eerst weten hoe zo'n traject verloopt? Download onze whitepaper over ons missie- en visietraject.

Missie en visie

Wat willen (toekomstige) ouders weten over je school? Uitgebreid vertellen over je onderwijs in moeilijke onderwijstermen werkt niet. Zij willen weten waarom jouw school de beste keus is voor hun kind. Hoe? Door makkelijk en duidelijk uit te leggen wat jullie missie, visie en kernwaarden betekenen voor de leerling én ouder. Ook je concept is belangrijk. En welke beloftes doe je aan de leerling?

TU-Emme-nieuw

Foto’s

Een profileringsboekje. Een handzaam boekje waarin je vertelt over je onderwijsconcept. Makkelijk en duidelijk geschreven. Handig om ook foto’s toe te voegen. Beelden spelen namelijk in op het gevoel van mensen. Het is fijn om te zien waar je kind terechtkomt. Foto’s van de klassen en het schoolplein werken bijvoorbeeld goed. Maar beeldmateriaal van leraren en leerlingen doet het helemaal goed.

Interviews

Maar zeker ook stukjes tekst waarin kinderen vertellen waarom hun school zo leuk is. En op wat voor manier er les wordt gegeven. Of leraren die vertellen waarom de school de beste keus is voor het kind. En wat dacht je van een directeur die kort vertelt waarin en waarom de school een écht verschil maakt. Wat beloof je de leerling bijvoorbeeld? Als ouder wil je namelijk dat je kind op de beste plek zit.

Basisschool

Het profileringsboekje werkt voor verschillende onderwijsvormen. Het is ideaal om mee te geven tijdens een kennismakingsgesprek op een basisschool. Of als ouders het kunnen inzien of downloaden van je website. Het kan hen net over de streep trekken om voor jouw school te kiezen. En dat is wat je wilt. Dat verdient je school.

Voortgezet onderwijs

Sta je als ouder en leerling voor de keus om een middelbare school te kiezen? Ook dan is een profileringsboekje handig. Zij krijgen een duidelijk beeld van je school door de makkelijke uitleg van jouw onderwijsconcept. Zeker bij leerlingen van deze leeftijd spelen beeldmateriaal en interviews van medeleerlingen een belangrijke rol in hun keuze.

Voorbeelden zien? Snappen we.

Klik op een afbeelding om door het boekje te bladeren.

Wil jij ook een profileringsboekje waarin je makkelijk vertelt over je onderwijs?

Wij vertalen jullie verhaal door naar heldere en makkelijke teksten. Die écht gelezen worden. Ook verzorgen wij de vormgeving als je wilt. Meer weten of sparren? Laten we kennismaken! Eerst weten hoe zo'n traject verloopt? Download onze whitepaper over ons missie- en visietraject.

Whitepaper missie & visie
Scroll naar boven