Sessie 3: De praktische uitvoering van je onderwijsconcept - Taaluilen
  • 0572 - 79 20 23
  • info@taaluilen.nl

Sessie 3: De praktische uitvoering van je onderwijsconcept

Meer weten?

Over missie, visie en strategie?

Doelen stellen

Met jou en je team zijn we begonnen met het ontwikkelen van een missie en visie. Met mooie kernwaarden. Een mooie basis voor je school. In de tweede sessie hebben we samen een onderwijsconcept ontwikkeld. Voor iedereen werd jullie koers duidelijk en overzichtelijk. In deze sessie maken we de koers nog concreter. We gaan samen doelstellingen formuleren die helder en realistisch zijn. En nog haalbaar ook.

1000x800_0010_IMG_4150 kopiëren

Doelstellingen per jaar

Hoe we jullie doelstellingen formuleren? Met werkbladen. In het eerste werkblad werken we per pijler de doelstellingen per jaar van de schoolplanperiode uit. We beginnen klein en makkelijk te realiseren. En we eindigen groots en ambitieus. Zo komen we in kleine stappen tot het einddoel: het realiseren van de ambitie per pijler.

Focus houden

Een jaar lang focus behouden? Dat duurt te lang. Daarom werken we per jaar met tussenopbrengsten. Dit zijn harde deadlines die aangeven wanneer er iets moet worden opgeleverd. Of wanneer een project klaar moet zijn. Voordeel? Het team houdt het hele jaar focus, omdat er op een bepaald moment een project opgeleverd moet worden. De deelnemers werken aan de hand van een werkblad de tussenopbrengsten uit voor het eerste schooljaar. Deze bekijken we gezamenlijk. Voor het tweede, derde en vierde jaar leggen we het nog niet zo specifiek vast. Dat doet het team steeds in het jaar voordat het betreffende jaar ingaat.

De praktijk

Extra voordeel van tussenopbrengsten en concrete doelstellingen per jaar? Voor het management of de directie is het makkelijk te controleren of de doelstellingen gehaald worden. Je ziet ook in een oogopslag wie achter blijft. Dit maakt handhaving van het schoolplan simpeler. Maar zeker ook de focus op de nieuwe koers.

communicatievelingen-met-oog-voor-rake-communicatie.

Klaar?

Om het ‘waarom’ van je school te ontdekken? Durf je het aan om samen met ons het missie visie traject voor je school aan te gaan? Of misschien heb je nog vragen over deze sessie. Laten we kennismaken. Beantwoorden we meteen al je vragen.

Scroll naar boven