Sessie 1: Het waarom van jouw school - Taaluilen
  • 0572 - 79 20 23
  • info@taaluilen.nl

Sessie 1: Het waarom van jouw school

Meer weten?

Over missie, visie en strategie?

Een gezamenlijk waarom

Wat zouden leerlingen en ouders missen als de school er niet zou zijn? Tijdens deze sessie gaat het om jullie gezamenlijk ‘Waarom’. Van jou en je teamleden. Een visie en missie die door het hele team gedragen worden. Wij zijn aanwezig. En luisteren goed naar het schoolteam. Spelen scherpsrechter als het nodig is.

1000x800_0002_IMG_3358

Visie

Het missie visie traject bestaat uit twee trainers. De ene trainer leidt de sessie en probeert zoveel mogelijk input van jou en je team  te krijgen. De andere trainer? Die schrijft ondertussen mee en komt halverwege de sessie met een visieverhaal. Een visieverhaal waar jullie houding en belangrijke overtuigingen beschreven staan.
Jullie bepalen de richting. De stip aan de horizon. Wij schrijven en denken mee. Het is echt een visie van jullie zelf. Waar iedereen achterstaat.

Missie

We ontwikkelen een missie waarin iedereen zich kan vinden. We stellen veel vragen om jullie belangrijkste opdracht als school en leerkracht boven water te krijgen. Waarom ben je als leerkracht ooit pabo gaan doen? Wat is jouw belangrijkste opdracht aan het kind? Waarom is de school onmisbaar? De vragen dwingen jou om na te denken over het bestaansrecht van de school. Je missie wordt vanzelf helder. ‘T krijgt vorm door jullie eigen verhalen.

Wat levert het op?

Aan het eind van de dag liggen er een visie en een missie waar jij en je team energie van krijgen. Maar er is nog meer. Er zijn kernwaarden omschreven die iets zeggen over de gewenste sfeer en cultuur op school en over het dagelijks handelen van je team, leerlingen en ouders. Je kunt denken aan een soort ID-bewijs voor iedereen die met je school te maken krijgt.

1000x800_0009_IMG_4126 kopiëren
communicatievelingen-met-oog-voor-rake-communicatie.

Klaar?

Om het ‘waarom’ van je school te ontdekken? Durf je het aan om samen met ons het missie visie traject voor je school aan te gaan? Of heb je nog vragen over deze sessie? Kunnen we zeker beantwoorden. Laten we kennismaken!

Scroll naar boven