• 0572 - 79 20 23
  • info@taaluilen.nl

Missie en visie voor het onderwijs

Van een sterke en onderscheidende missie en visie, naar een duidelijke koers als mooie input voor bijvoorbeeld je strategisch beleidsplan of schoolplan. Een koers/onderwijsconcept waar jij en al je collega’s achterstaan. En een plan waar ook de onderwijsinspectie of Raad van Toezicht blij van wordt.

Aan de slag met je missie en visie?

Over hoe we de meerwaarde van jouw bovenschoolse stichting of school ontdekken en vormgeven? Wij zijn er klaar voor.

Schoolplan

Als school of stichting wil je graag dat je onderwijs op rolletjes loopt. Dit begint met een duidelijke missie en visie. Wij noemen dit een mission statement. De basis voor een sterk onderwijsconcept. Daar helpen we jullie bij. Samen ontdekken we de meerwaarde van jullie school of stichting. Uitkomst? Een goed onderbouwd schoolplan of strategisch beleidsplan. Met daarin een scherpe missie, visie en belangrijke pijlers. Die jullie passen als een warme jas.

Wat beloof je als school of stichting aan leerlingen en ouders? Ook dit ontbreekt niet in het plan. Sterker nog. Samen stellen we mooie beloftes op die jullie nakomen. Het formuleren van een helder en inspirerend kernwaardenverhaal zorgt ervoor dat jullie cultuur écht zichtbaar is. Iedereen leest en merkt direct wie jullie nou écht zijn.

1000x800_0000_IMG_4171

Wat levert het op?

  • Een strategisch rapport met een onderscheidend verhaal.
  • Een missie en visie. Wij schrijven een verhalend mission statement. Waar staat je school of stichting voor?
  • Kernwaardenverhaal. Deze zijn belangrijk voor het dagelijks handelen. Het geeft jullie cultuur weer.
  • Een leerlingbelofte.
  • Belangrijke pijlers voor jullie concept. De koers.
  • Per pijler belangrijke ambities en veranderingen. Toekomstgericht.
  • Verantwoordelijke teamleden.
  • Vertrouwen in elkaar.

Profileringsboekje

Ouders vertellen over je school en onderwijs. Dat kan met een profileringsboekje. Een makkelijk leesbaar boekje waarin je ouders en leerlingen vertelt over je onderwijsconcept. Ideaal om mee te geven tijdens een kennismakingsgesprek. Wij vertalen jullie verhaal door naar heldere, makkelijke teksten voor ouders.

Hoe ziet een missie en visie traject eruit?
Neem contact met ons op. We vertellen het je graag.

Klaar om jouw communicatiestrategie vorm te geven?

Durf je het aan om samen met ons het ‘waarom’ van jouw organisatie te (her)ontdekken? Tof. Laten we kennismaken! Eerst weten hoe zo'n traject verloopt? Download onze whitepaper over ons missie- en visietraject.

Whitepaper missie & visie
Scroll naar boven