Missie en visie bedrijven - Taaluilen
 • 0572 - 79 20 23
 • info@taaluilen.nl

Missie en visie voor je bedrijf

Wat zou je missen als jouw bedrijf er niet zou zijn? Geen vraag die je zomaar beantwoordt. Daarom is het goed om naar de meerwaarde van je organisatie te kijken. En dat begint met een missie en visie.

Aan de slag met je missie en visie?

Klaar om het onderscheidend vermogen van je organisatie te ontdekken? Wij hebben de kennis om dit waar te maken. Dus haak ons aan. Eerst weten hoe zo'n traject verloopt? Download onze whitepaper over ons missie- en visietraject.

Bedrijfsstrategie

Waar wil je over een paar jaar staan met je organisatie? Een sterke missie en visie zorgen voor een onderscheidend verhaal naar je klanten. Duidelijke kernwaarden en merkwaarden helpen ook. Daarmee gaan we aan de slag.

1000x800_0009_IMG_4126 kopiëren

Praktijk

Hoe vaak visierapporten bij organisaties in een stoffige la verdwijnen? Vaak, kunnen wij je vertellen. Sterker nog, je ziet er niks van terug in de praktijk. Daarom heb je ons. Want wij zetten nét die extra stap met je. Hoe? Met doelstellingen en een duidelijk beleid. Concrete onderlinge afspraken. Samen zorgen we ervoor dat jullie visie ook in de praktijk wordt gebracht. Op welke manier? Door het geven van verschillende trainingssessies. Waarin we van een abstract en ambitieus visieverhaal naar hele concrete acties gaan. Na afloop van deze sessie heb je een uitgewerkt actieplan op de plank.

Wat levert het op?

 • Een strategisch rapport met een onderscheidend verhaal
 • Een missie. Waar staat je organisatie voor?
 • Een visie. Waar gaat je organisatie voor?
 • Kernwaarden. Deze zijn belangrijk voor het dagelijks handelen
 • Belangrijke pijlers. Vervolg op aanpak visie
 • Per pijler belangrijke ambities en veranderingen. Toekomstgericht
 • Een klantbelofte
 • Meetbare doelstellingen per jaar
 • Verantwoordelijke medewerkers die zich inzetten voor bepaalde aspecten van de verandering
 • Vertrouwen in elkaar
 • Inzicht in de gevolgen van de strategie voor je medewerkers en werkomgeving

Hoe ziet een missie en visie traject eruit?
Vertellen we je.

Het traject bestaat uit verschillende fasen waarin de trainingen zijn opgebouwd. Samen bepalen we of fase vier ook nodig is.

Fase 1: Meten

Concurrentie- en SWOT-analyse
Je hebt de keus gemaakt om een missie-visie- traject aan te gaan. Goeie stap. Ter voorbereiding vragen wij je om een kijkje te nemen bij je concurrenten op de markt. Door een concurrentie- en SWOT-analyse te maken. We krijgen zo een beter zicht op het onderscheidend vermogen van je organisatie.

Fase 2: Ontwikkelen

In deze fase vallen training 1 en 2.
Bij training 1 kijken we naar het waarom van je organisatie. Wat zouden je klanten missen als je er morgen niet meer zou zijn? Samen ontwikkelen we jouw missie, visie, kernwaarden en merkwaarden. Bij training 2 kijken we hoe jij je organisatie zo kan inrichten dat jij en je team jullie visie daadwerkelijk gaan realiseren.

Fase 3: Sturen

In deze fase vallen training 3 en 4.
Bij training 3 kijken we terug naar de trainingen hiervoor. Jullie bedrijfsconcept staat. In deze training kijken we hoe we dit in de praktijk kunnen brengen. Samen bepalen we doelstellingen per jaar en belangrijke tussenopbrengsten. Dit geeft jullie houvast. Tijdens training 4 bekijken we wat jullie nieuwe bedrijfsconcept betekent voor jou, je medewerkers en de organisatiecultuur.

Fase 4: Borgen

Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling.
Het missie-visie- traject vraagt veel van je teamleden. Het traject zorgt voor veel veranderingen binnen je bedrijf. Dat vraagt om goed leiderschap en een professioneel team. Heb je als Mt-lid handvaten nodig om je organisatie beter te sturen? Of ontvang je met jouw team graag wat tools om de veranderingen in goede banen te leiden? Bekijk dan onderstaande trainingen. Zeker iets voor jou.

1000x800_0014_IMG_4172 kopiëren

Persoonlijk leiderschap

De doelstellingen en acties vragen veel van je teamleden. Zoals eigenaarschap en andere competenties. Lang niet altijd even makkelijk. Maar wij kunnen je helpen. Voor elk Mt-lid hebben we een training persoonlijk leiderschap. We leren je hoe jij beter kunt borgen en sturen in je organisatie. Je groeit als persoon en leider. We geven je namelijk de juiste handvaten mee. Als je contact opneemt, kunnen we samen kijken of deze training bij je past.

Teamontwikkeling

Een professioneel onderwijsteam. Dat is wat je wilt. Het missie-visie- traject vraagt veel van je teamleden. Soms is het dan ook nodig om als team wat tools te ontvangen om ‘t allemaal in goede banen te leiden. Om alles tegen elkaar te durven zeggen. Dan ben je een sterk team. Wij geven je team die handvaten. Meer weten?

Klaar om het onderscheidend vermogen van je organisatie te ontdekken?

Durf je het aan om samen met ons het missie-visie- traject aan te gaan? Tof. Laten we kennismaken. Beantwoorden we meteen al je vragen. Eerst weten hoe zo'n traject verloopt? Download onze whitepaper over ons missie- en visietraject.

Whitepaper missie & visie
Scroll naar boven