Bonne Maman, een jamsessie

  • Door Willem Verdaasdonk
  • 12 juli 2014
lekkere tekst

Bonne maman2

Hoe je in een reclametekst kunt werken met beeldspraak.  De tekst is geïnspireerd op de woorden ‘jam’ en ‘jamsessie’. De vergelijking met muziek is verder doorgetrokken maar nergens te ver.

Bonne Maman, grote klassiekers in duet!

DOEL Met name gericht op weten en vinden. Bonne Maman heeft nieuwe en bijzondere smaken aan het assortiment toegevoegd door klassieke fruitsoorten met elkaar te mixen.
DOELGROEP Iedereen die boodschappen doet en prijs stelt op kwaliteit.
INHOUD Zeven fruitsoorten zijn gemixt tot vier nieuwe smaken jam.
MEDIUM Allerhande van Albert Heijn.
TOON De vergelijking met muziek zorgt voor een positieve sfeer.
STRUCTUUR Twee structuuraanduiders, ‘net als’ en ‘ook’, zorgen voor verband in de tekst.
ALINEA’S De titel vat de inhoud prima samen. Weinig tekst, een krachtige alinea.
ZINNEN Niet de ultrakorte zinnen die je vaak in advertenties ziet. Maar ze zijn wel heel goed leesbaar.
WOORDEN Mooie vondst ‘jamsessie’ en ‘smaakkeuken’. Verder woorden die de sfeer ondersteunen en verwijzen naar muziek: ‘klassiekers in duet, ultieme smaakmix, verrukkelijk duo, heerlijke composities’.

 

 

 

Meer over

Deel dit artikel

Vond je dit interessant?

Abonneer je op de Taalalert. Dan krijg je regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.

Wij gaan altijd zorgvuldig om met je persoonsgegevens en gebruiken deze alleen om contact met jou op te kunnen nemen. Meer daarover in onze privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Gerelateerde artikelen

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd

mo·gen (mocht, heeft gemogen) 1 tot iets in staat zijn: er mogen zijn er aantrekkelijk uitzien 2 kunnen: zich mogen verheugen in grote populariteit3 het recht, de toestemming hebben: van mij mag het ik vind het goed; wat mag het zijn? vraag van een verkoper in een winkel4 (van een persoon) wel aardig vinden: ik mag hem wel5 mogelijk zijn: het mag wel waar zijn; het heeft niet zo mogen zijn verzuchting als iets prettigs niet is gebeurd; dat mocht je willen! schamper commentaar op …

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd Lees verder »

Read More
Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar

Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar

Vaak zien we van die standaard webtekstjes: ‘Onze geschiedenis’. Op zich goed om op je website te zetten hoe jouw organisatie uit het ei is gekropen. Geen organisatie is op dezelfde manier ontstaan, dus je kunt je lekker onderscheiden. Maar doe het dan wel goed.  Een paar tips: Noem het niet ‘onze geschiedenis’, maar ‘ons …

Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar Lees verder »

Read More
Over social media gesproken

Over ‘social media’ gesproken

Of moet je zeggen ‘sociale media’? Goed nieuws, het mag allebei. Nederlands of Engels dus. Maakt niet uit.  Tweede vraag: ‘is het enkelvoud of meervoud?’ Als je ‘sociale media’ gebruikt is het meervoud.  Sociale media hebben een grote invloed op de communicatie. Bij ‘social media’ kun je het enkelvoud gebruiken, zeker als het lidwoord ontbreekt.Social media …

Over ‘social media’ gesproken Lees verder »

Read More
Scroll naar top