Taalparel: Beter horen en mooi schrijven

  • Door Willem Verdaasdonk
  • 21 november 2014
141120 taalparel uitgelicht

141120 taalparel1 kleiner

Eindelijk een advertentie die geen gouden bergen belooft. Heerlijk eerlijk, zoals het stukje tekst in rood belooft. Niks lage prijzen of twee halen, één betalen.

Mooie tekst. Waarom?

De schrijver heeft zich goed ingeleefd in de doelgroep. Die wil beter horen, maar die weet ook dat het met een nieuw hoortoestel eerst flink aanmodderen is. Daarom is de kop zo mooi gekozen.

De toon is lekker informeel. Dat komt natuurlijk omdat het eerste gedeelte van de tekst verteld wordt door de man met gitaar en mondharmonica. Onderaan de foto wordt hij met naam en toenaam genoemd en dat maakt het levensecht. Bij het rode stukje neemt Beter Horen het naadloos over. Je leest met dezelfde aandacht en hetzelfde gemak door.

Al met al is de tekstschrijver erin geslaagd veel beleving in zijn tekst te krijgen. Knap gedaan bij een dergelijk onderwerp. De zinnen zijn kort en lezen prettig. Weinig tekst, je bent er zo doorheen.

Hoe houd je de aandacht van de lezer vast? Deze advertentie laat dat heel mooi zien.

 

Meer over

Deel dit artikel

Vond je dit interessant?

Abonneer je op de Taalalert. Dan krijg je regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.

Wij gaan altijd zorgvuldig om met je persoonsgegevens en gebruiken deze alleen om contact met jou op te kunnen nemen. Meer daarover in onze privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Gerelateerde artikelen

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd

mo·gen (mocht, heeft gemogen) 1 tot iets in staat zijn: er mogen zijn er aantrekkelijk uitzien 2 kunnen: zich mogen verheugen in grote populariteit3 het recht, de toestemming hebben: van mij mag het ik vind het goed; wat mag het zijn? vraag van een verkoper in een winkel4 (van een persoon) wel aardig vinden: ik mag hem wel5 mogelijk zijn: het mag wel waar zijn; het heeft niet zo mogen zijn verzuchting als iets prettigs niet is gebeurd; dat mocht je willen! schamper commentaar op …

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd Lees verder »

Read More
Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar

Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar

Vaak zien we van die standaard webtekstjes: ‘Onze geschiedenis’. Op zich goed om op je website te zetten hoe jouw organisatie uit het ei is gekropen. Geen organisatie is op dezelfde manier ontstaan, dus je kunt je lekker onderscheiden. Maar doe het dan wel goed.  Een paar tips: Noem het niet ‘onze geschiedenis’, maar ‘ons …

Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar Lees verder »

Read More
Over social media gesproken

Over ‘social media’ gesproken

Of moet je zeggen ‘sociale media’? Goed nieuws, het mag allebei. Nederlands of Engels dus. Maakt niet uit.  Tweede vraag: ‘is het enkelvoud of meervoud?’ Als je ‘sociale media’ gebruikt is het meervoud.  Sociale media hebben een grote invloed op de communicatie. Bij ‘social media’ kun je het enkelvoud gebruiken, zeker als het lidwoord ontbreekt.Social media …

Over ‘social media’ gesproken Lees verder »

Read More
Scroll naar top