Appificeren

appificering

appificeren

Appify en appification

De laatste tijd zie ik met enige regelmaat het woord ‘appificeren’ en ‘appificering’ opduiken. Vaak nog tussen aanhalingstekens, zo nieuw is het.

Natuurlijk komt het uit het Engels: appify en appification. Op het web wordt het woord voor het eerst genoemd in 2006. Maar het gaat hard met de apps. In 2012 was op Forbes dit artikel te lezen: The Appification Of Everything Will Transform The World’s 360 Million Web Sites. Dit artikel voorspelde dat we op het punt staan zo’n beetje alles in een app te gieten, iets wat grote gevolgen zou hebben voor de (toen) 360 miljoen websites.

Wat betekent het?

Appificeren is het inzetten van een app door een bedrijf om werkprocessen efficiënter te laten verlopen. Op deze manier levert appificeren besparingen op voor het bedrijf, zowel in kosten als in tijd.
(bron: AppYourService)

Nog wat voorbeelden

De appificering van de samenleving

appificering

 appificering

En op een stuk of wat vacaturesites:

Enterprise Mobility Expert
Jij bent dagelijks alleen maar bezig met het appificeren van bedrijven.

Meer over

Deel dit artikel

Vond je dit interessant?

Abonneer je op de Taalalert. Dan krijg je regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.

Wij gaan altijd zorgvuldig om met je persoonsgegevens en gebruiken deze alleen om contact met jou op te kunnen nemen. Meer daarover in onze privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Gerelateerde artikelen

Invalshoek

Invalshoek

Met een goed gekozen invalshoek: verleid je de lezer sluit je aan op de belangstelling van de lezer baken je de inhoud af verbind je inhoud en emotie geef je een onderwerp een boeiende of zelfs onvoorspelbare wending Een wereld van verschil. Kijk eens naar de twee verschillende invalshoeken.  Partner in de zorg Familie en …

Invalshoek Lees verder »

Read More
Hebben we nog contact

Hebben we nog contact?

Je wilt niet dat je lezer afhaakt. Hoe houd je hem bij de les? Dat doe je met ‘hebben-we-nog-contact-zinnen’: het zijn korte, pakkende zinnen meestal direct gericht aan jou als lezer de stijl wijkt af van de zinnen eromheen Vergelijk het met een docent die bezig is met de les.‘Ben je er nog bij Jan?’‘Volgen …

Hebben we nog contact? Lees verder »

Read More
Verhoog de pakkans met PAKHEM

Verhoog de pakkans met PAKHEM

Zo’n beetje elke tekst moet natuurlijk beginnen met een inleiding om de aandacht van de lezer te trekken. Compliment voor de schrijver als hij de lezer snel te pakken heeft. Lukt dit met alleen een mooie eerste zin? Helaas. Was het leven maar zo eenvoudig. Je kunt wel ijzersterk beginnen, maar als je tekst daarna …

Verhoog de pakkans met PAKHEM Lees verder »

Read More

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top