Appificeren

  • Door Willem Verdaasdonk
  • 18 mei 2015
appificering

appificeren

Appify en appification

De laatste tijd zie ik met enige regelmaat het woord ‘appificeren’ en ‘appificering’ opduiken. Vaak nog tussen aanhalingstekens, zo nieuw is het.

Natuurlijk komt het uit het Engels: appify en appification. Op het web wordt het woord voor het eerst genoemd in 2006. Maar het gaat hard met de apps. In 2012 was op Forbes dit artikel te lezen: The Appification Of Everything Will Transform The World’s 360 Million Web Sites. Dit artikel voorspelde dat we op het punt staan zo’n beetje alles in een app te gieten, iets wat grote gevolgen zou hebben voor de (toen) 360 miljoen websites.

Wat betekent het?

Appificeren is het inzetten van een app door een bedrijf om werkprocessen efficiënter te laten verlopen. Op deze manier levert appificeren besparingen op voor het bedrijf, zowel in kosten als in tijd.
(bron: AppYourService)

Nog wat voorbeelden

De appificering van de samenleving

appificering

 appificering

En op een stuk of wat vacaturesites:

Enterprise Mobility Expert
Jij bent dagelijks alleen maar bezig met het appificeren van bedrijven.

Meer over

Deel dit artikel

Vond je dit interessant?

Abonneer je op de Taalalert. Dan krijg je regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.

Wij gaan altijd zorgvuldig om met je persoonsgegevens en gebruiken deze alleen om contact met jou op te kunnen nemen. Meer daarover in onze privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Gerelateerde artikelen

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd

mo·gen (mocht, heeft gemogen) 1 tot iets in staat zijn: er mogen zijn er aantrekkelijk uitzien 2 kunnen: zich mogen verheugen in grote populariteit3 het recht, de toestemming hebben: van mij mag het ik vind het goed; wat mag het zijn? vraag van een verkoper in een winkel4 (van een persoon) wel aardig vinden: ik mag hem wel5 mogelijk zijn: het mag wel waar zijn; het heeft niet zo mogen zijn verzuchting als iets prettigs niet is gebeurd; dat mocht je willen! schamper commentaar op …

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd Lees verder »

Read More
Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar

Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar

Vaak zien we van die standaard webtekstjes: ‘Onze geschiedenis’. Op zich goed om op je website te zetten hoe jouw organisatie uit het ei is gekropen. Geen organisatie is op dezelfde manier ontstaan, dus je kunt je lekker onderscheiden. Maar doe het dan wel goed.  Een paar tips: Noem het niet ‘onze geschiedenis’, maar ‘ons …

Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar Lees verder »

Read More
Over social media gesproken

Over ‘social media’ gesproken

Of moet je zeggen ‘sociale media’? Goed nieuws, het mag allebei. Nederlands of Engels dus. Maakt niet uit.  Tweede vraag: ‘is het enkelvoud of meervoud?’ Als je ‘sociale media’ gebruikt is het meervoud.  Sociale media hebben een grote invloed op de communicatie. Bij ‘social media’ kun je het enkelvoud gebruiken, zeker als het lidwoord ontbreekt.Social media …

Over ‘social media’ gesproken Lees verder »

Read More
Scroll naar top