Appificeren

appificering

appificeren

Appify en appification

De laatste tijd zie ik met enige regelmaat het woord ‘appificeren’ en ‘appificering’ opduiken. Vaak nog tussen aanhalingstekens, zo nieuw is het.

Natuurlijk komt het uit het Engels: appify en appification. Op het web wordt het woord voor het eerst genoemd in 2006. Maar het gaat hard met de apps. In 2012 was op Forbes dit artikel te lezen: The Appification Of Everything Will Transform The World’s 360 Million Web Sites. Dit artikel voorspelde dat we op het punt staan zo’n beetje alles in een app te gieten, iets wat grote gevolgen zou hebben voor de (toen) 360 miljoen websites.

Wat betekent het?

Appificeren is het inzetten van een app door een bedrijf om werkprocessen efficiënter te laten verlopen. Op deze manier levert appificeren besparingen op voor het bedrijf, zowel in kosten als in tijd.
(bron: AppYourService)

Nog wat voorbeelden

De appificering van de samenleving

appificering

 appificering

En op een stuk of wat vacaturesites:

Enterprise Mobility Expert
Jij bent dagelijks alleen maar bezig met het appificeren van bedrijven.

Meer over

Deel dit artikel

Vond je dit interessant?

Abonneer je op de Taalalert. Dan krijg je regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.

Wij gaan altijd zorgvuldig om met je persoonsgegevens en gebruiken deze alleen om contact met jou op te kunnen nemen. Meer daarover in onze privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Gerelateerde artikelen

Punt. Zo, dat was de laatste zin

Punt! Zo, dat was de laatste zin.

Genoeg? Of plak je er nog een achteraan? De tekstjes hieronder stoppen bij de zin voor de dikgedrukte zin. Was al best mooi, maar de dikgedrukte zinnen voegen toch wat toe. Je kunt versterken, samenvatten en zelfs verrassen. Kijk maar: Ons vaste team bestaat uit twaalf medewerkers en twee leidinggevenden. Daarnaast hebben wij vijf flexmedewerkers …

Punt! Zo, dat was de laatste zin. Lees verder »

Read More
E is MC

E = MC²

Besser Einstein in der Hand als Zehn Keinsteins in der Luft Ingewikkelder wordt het vandaag niet meer. E = MC². Albert Einstein is er wereldberoemd mee geworden. De befaamde relativiteitstheorie. E= energie M=massa C= (licht)snelheid. En dan nu een enorm geforceerd bruggetje van hogere natuurkunde naar gewone taal. Komt ie:  Ga na of jouw tekst …

E = MC² Lees verder »

Read More
Jouw bevel is ons houvast

Jouw bevel is ons houvast

“Laat ik alvast gezegd hebben. Dat al die helden en helpers in de zorg mogen verwachten dat wij ons aan de regels houden.” Oei. Serious business. De minister-president wil dat we ons gedrag veranderen. Zo lang als nodig. Dat was uit één van de eerste persconferenties. Een week later zaten we weer met z’n allen …

Jouw bevel is ons houvast Lees verder »

Read More

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top