Advertentietekst: een revisie

  • Door Willem Verdaasdonk
  • 01 augustus 2014
advertentietekst

zorghotelstudio

De onderstaande tekst is een alinea uit een advertentietekst van een zorghotel.

Oorspronkelijke advertentietekst

U hoeft niet ziek te zijn voor een ontspannen verblijf in een zorghotelstudio. Voor een kortere of langere vakantie bent u eveneens van harte welkom. Maar ook als de mantelzorger op een verantwoorde manier even afstand moet nemen en de zorg tijdelijk niet kan geven kan een zorghotelstudio uitkomst bieden, zowel voor mantelzorger als voor de zorgvrager. Deze zogenaamde respijtzorg wordt door sommige zorgverzekeraars vergoed als u hiervoor aanvullend verzekerd bent.

Wat valt meteen op? De lange zin Maar ook … de zorgvrager leest niet makkelijk, de toon is afstandelijk en structuuraanduiders ontbreken.

Revisie

Maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat de mantelzorger even afstand moet nemen. Ook dan biedt een zorghotelstudio uitkomst. Dat geldt voor u maar net zo goed voor de mantelzorger.

Hoe is deze zin ontstaan?

  1. De lange zin is in drie stukken gehakt.
  2. Daar zijn goed lopende zinnen van gemaakt.
  3. De toon is wervender.
  4. Er zijn structuuraanduiders toegevoegd (de onderstreepte woorden).

Meer over

Deel dit artikel

Vond je dit interessant?

Abonneer je op de Taalalert. Dan krijg je regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.

Wij gaan altijd zorgvuldig om met je persoonsgegevens en gebruiken deze alleen om contact met jou op te kunnen nemen. Meer daarover in onze privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Gerelateerde artikelen

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd

‘Mogen’ hoeft lang niet altijd

mo·gen (mocht, heeft gemogen) 1 tot iets in staat zijn: er mogen zijn er aantrekkelijk uitzien 2 kunnen: zich mogen verheugen in grote populariteit3 het recht, de toestemming hebben: van mij mag het ik vind het goed; wat mag het zijn? vraag van een verkoper in een winkel4 (van een persoon) wel aardig vinden: ik mag hem wel5 mogelijk zijn: het mag wel waar zijn; het heeft niet zo mogen zijn verzuchting als iets prettigs niet is gebeurd; dat mocht je willen! schamper commentaar op …

‘Mogen’ hoeft lang niet altijd Lees verder »

Read More
Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar

Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar

Vaak zien we van die standaard webtekstjes: ‘Onze geschiedenis’. Op zich goed om op je website te zetten hoe jouw organisatie uit het ei is gekropen. Geen organisatie is op dezelfde manier ontstaan, dus je kunt je lekker onderscheiden. Maar doe het dan wel goed.  Een paar tips: Noem het niet ‘onze geschiedenis’, maar ‘ons …

Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar Lees verder »

Read More
Over social media gesproken

Over ‘social media’ gesproken

Of moet je zeggen ‘sociale media’? Goed nieuws, het mag allebei. Nederlands of Engels dus. Maakt niet uit.  Tweede vraag: ‘is het enkelvoud of meervoud?’ Als je ‘sociale media’ gebruikt is het meervoud.  Sociale media hebben een grote invloed op de communicatie. Bij ‘social media’ kun je het enkelvoud gebruiken, zeker als het lidwoord ontbreekt.Social media …

Over ‘social media’ gesproken Lees verder »

Read More
Scroll naar top