Even sparren?
HomeCommunicatie van jouw schoolVerbeter de communicatie van je school

Verbeter de communicatie van je school

Als directeur van een basisschool moet je echt van alle markten thuis zijn. Er ligt van alles op je bord. Om een paar dingen te noemen: voldoen aan de eisen van de inspectie, ontwikkelen van beleid en aan de slag met de 21st century skills.

Communicatie

Ook de communicatie vraagt veel aandacht en tijd. Een aantrekkelijke website vraagt constant om content. Het schrijven van de schoolgids is altijd weer een hele klus. En ook de communicatie met de ouders is tijdrovend. Dan hebben we het nog niet eens over de teksten. Je doet er ontzettend je best op maar doen ze ook echt hun werk? Zijn ze te lang of juist te kort? Houden ze de aandacht van de lezer vast? Geven ze de identiteit van de school weer?

Gelukkig sta je er niet alleen voor. Wij kunnen je op verschillende manieren helpen. Jij bepaalt zelf wat het beste bij je past.

Wat zijn de mogelijkheden?

Eindredactie

Je schrijft zelf de teksten voor bijvoorbeeld de website en laat de eindredactie aan ons over.
We redigerende teksten en bespreken die met je.

Cursus tekstschrijven

Wij leren je de fijne kneepjes van het tekstschrijven. We geven jou en misschien een paar mensen uit je team een korte training. Je krijgt van ons een aantal tekstchecks en checklist, zodat je zelf aan de slag kunt.

Tekstschrijven

Je maakt het jezelf gemakkelijk en besteedt het schrijven aan ons uit.

Combi met schrijfcoaching

Natuurlijk is het prachtig als je vandaag nog over een mooie en goede tekst beschikt. Nog mooier is het, als je dat de volgende keer of de keer daarop zelf kunt. Hier stellen we samen met jou een stappenplan voor op.

  • De eerste tekst schrijven we bijvoorbeeld allebei apart. We vergelijken ze en bespreken ze tot in detail in een sessie van één à anderhalf uur. Daarbij komen vanzelf alle punten aan de orde die mogelijk voor jou moeilijk of een valkuil zijn.
  • De tweede tekst schrijf jij alleen. We bespreken hem weer samen en zetten de puntjes op de i.
  • De derde tekst schrijf je ook weer zelf, maar dit keer verloopt de revisie via de mail.

Zo ontwikkel je in snel tempo je schrijfvaardigheid en groei je toe naar een eigen schrijfstijl. En het mooie is: je schrijft direct al voor je eigen vak!

Opstellen communicatieplan

Heb je een communicatiestrategie? Of dacht je steeds: “We moeten eigenlijk eens minder ad hoc allerlei dingen doen”? Ooit nagedacht welke media je inzet voor welke doelgroepen en wanneer? Hoe je nieuwe ouders bereikt? Wij helpen je de boel op een rij te zetten.

Schrijven vanuit onderscheidend vermogen

Je moet de ouders kunnen vertellen waarom jouw school voor hun de beste keuze is.Wat zijn de sterke punten van je school? Is er een duidelijk concept? Hoe bereiden jullie het kind voor op de toekomst.
Hoe breng je dat allemaal over het voetlicht?

Cursus bloggen voor het team

In een blog kun je op speelse wijze laten zien wat er op school of in de klas gebeurt. En dat is heel wat. Een blog is een ideale manier om de school vanuit allerlei kanten te laten zien. Je kunt schrijven over een les techniek, de verwondering van een leerling uit de onderbouw, het jaarlijkse uitje en ga zo maar door.
Bloggen is makkelijker dan je denkt.

 

 

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Verbeter de communicatie van je school

Contact opnemen?

Vul je nummer in en we bellen je zo snel mogelijk terug.


Ontvang gratis Taalalerts!

Blijf op de hoogte. Je ontvangt regelmatig leerzame artikelen in je mailbox.
Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.