Even sparren?

Broodje taal

Beter schrijven en lekker eten

broodje taal

Zucht

“Onze zinnen zijn veel te lang. We bereiken de klant niet. We schrijven wel heel erg formeel en we gebruiken oubollige woorden. Er staat veel te veel op onze website. En… met de ‘d’ en ‘t’ zit het ook lang niet altijd goed.”

Lekker, luchtig en leerzaam

Taal, schrijven en teksten. Je raakt er nooit over uitgepraat. Het kan altijd net wat anders of net wat beter. Net wat mooier.

Hoe zit het bij jouw organisatie? Misschien is het taalgebruik in bijvoorbeeld brieven wat aan de formele kant. Veel ouderwetse woorden en lange zinnen bijvoorbeeld. Wellicht zijn de offertes wel te veel standaard. Of wemelt het in de e-mails naar buiten van de taalfouten. Of zijn de teksten te lang of boeien ze niet.

Wij helpen je graag om de communicatie te verbeteren. Dat doen we onder het genot van een broodje taal.

Hoe werkt het?

Jullie

Jullie sturen ons een aantal teksten toe, waar mensen uit jouw organisatie op dat moment mee bezig zijn. Maakt niet uit om welke teksten het gaat. Mag een flyer zijn. Een webtekst, blog, brief, offerte noem maar op.

Wij

Wij gaan de teksten van alle kanten bekijken en geven per tekst een aantal suggesties voor verbetering. Zo concreet dat de tekst meteen beter wordt. Lekker praktijkgericht dus. Leren en meteen toepassen.

Samen

En dat alles doen we tijdens de lunch. Wij komen naar jullie toe en nemen heerlijke broodjes mee. Onder het eten bespreken we de teksten. De collega die de tekst geschreven heeft, geeft een korte toelichting op zijn tekst. Hij krijgt van ons direct feedback. Hij kan de tekst ter plekke aanpassen en verbeteren. Broodje taal is daarmee een mooie combinatie van leren en werken. Het spreekt voor zich dat de hele groep feedback op de tekst mag geven. Hoe interactiever, hoe beter.

nog een broodje taal

Meters

Om meters te kunnen maken, is het verstandig de groep niet groter te maken dan 5 personen. Het kunnen mensen uit verschillende afdelingen zijn met verschillende taken. Of mensen van dezelfde afdeling die bijvoorbeeld allemaal offertes schrijven. Maar het mag ook gerust een op een!

Broodje Taal is honderd procent maatwerk. We werken met teksten waar jullie op dit moment mee bezig zijn. En … er mag gelachen worden.

Overzicht

Een paar dagen na de bijeenkomst krijg je van ons een overzicht van de besproken onderwerpen. We geven aan hoe die op onze site terug te vinden zijn. Zo kan iedereen nog eens goed kijken hoe het ook al weer zat.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Broodje taal

Contact opnemen?

Vul je nummer in en we bellen je zo snel mogelijk terug.


Ontvang gratis Taalalerts!

Blijf op de hoogte. Je ontvangt regelmatig leerzame artikelen in je mailbox.
Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.