Aardappelgroenteröstitimbaaltjes

  • Door Willem Verdaasdonk
  • 17 juni 2014
lange woorden

timbaaltjes

Aardappelgroenteröstitimbaaltjes

We zaten in De Maathoeve te smullen van een driegangenmaaltijd. Alle ingrediënten vers van het land en alles speciaal voor ons gemaakt. Pure verwennerij.

De kok kwam het trots aan tafel vertellen. “Vandaag heb ik aardappelgroenteröstitimbaaltjes voor jullie gemaakt.” Ik vroeg haar het nog eens te herhalen. “Aardappelgroenteröstitimbaaltjes.”
Wow!
Mooi woord!

Mijn vriendin naast me vond dat ook. Ik zag haar tellen. “Aard-ap-pel-groen-te-rös-ti-tim-baal-tjes. Tien lettergrepen.” Ze spaart woorden van meer dan negen lettergrepen, dus ze had er een bij. Ze was er blij mee.

Heerlijk recept

Ik zette zo’n parmantig timbaaltje op mijn bord en sneed er een stukje af. Zo’n mooi woord moest toch ook wel lekker smaken.
En dat deed het.
Wat een heerlijk aardappelgroenteröstitimbaaltje.

Zo. Nu heb ik het woord vaak genoeg geschreven. Tijd voor het recept. Niet met alle details, want dat is het geheim van de kok.

  1. Rasp wat rauwe aardappelen vers van het land.
  2. Maak de groente schoon: broccoli, wortel, boontjes, paprika.
  3. Doe er eieren doorheen en wat aardappelkruiden.
  4. Meng het geheel goed door elkaar.
  5. Vul een muffinbakplaat met het mengsel.
  6. Zet de plaat drie kwartier tot een uur in de oven op 125 °C.

Meer over

Deel dit artikel

Vond je dit interessant?

Abonneer je op de Taalalert. Dan krijg je regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven.

Wij gaan altijd zorgvuldig om met je persoonsgegevens en gebruiken deze alleen om contact met jou op te kunnen nemen. Meer daarover in onze privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Gerelateerde artikelen

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd

mo·gen (mocht, heeft gemogen) 1 tot iets in staat zijn: er mogen zijn er aantrekkelijk uitzien 2 kunnen: zich mogen verheugen in grote populariteit3 het recht, de toestemming hebben: van mij mag het ik vind het goed; wat mag het zijn? vraag van een verkoper in een winkel4 (van een persoon) wel aardig vinden: ik mag hem wel5 mogelijk zijn: het mag wel waar zijn; het heeft niet zo mogen zijn verzuchting als iets prettigs niet is gebeurd; dat mocht je willen! schamper commentaar op …

‘Mogen’, hoeft lang niet altijd Lees verder »

Read More
Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar

Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar

Vaak zien we van die standaard webtekstjes: ‘Onze geschiedenis’. Op zich goed om op je website te zetten hoe jouw organisatie uit het ei is gekropen. Geen organisatie is op dezelfde manier ontstaan, dus je kunt je lekker onderscheiden. Maar doe het dan wel goed.  Een paar tips: Noem het niet ‘onze geschiedenis’, maar ‘ons …

Onze geschiedenis is saai en voorspelbaar Lees verder »

Read More
Over social media gesproken

Over ‘social media’ gesproken

Of moet je zeggen ‘sociale media’? Goed nieuws, het mag allebei. Nederlands of Engels dus. Maakt niet uit.  Tweede vraag: ‘is het enkelvoud of meervoud?’ Als je ‘sociale media’ gebruikt is het meervoud.  Sociale media hebben een grote invloed op de communicatie. Bij ‘social media’ kun je het enkelvoud gebruiken, zeker als het lidwoord ontbreekt.Social media …

Over ‘social media’ gesproken Lees verder »

Read More
Scroll naar top